ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η AHEPA, το American Hellenic Institute (AHI) και οι κορυφαίες Εβραϊκές Οργανώσεις, B’nai B’rith International και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations πραγματοποιούν την 3η τους κοινή αποστολή (International Leadership Mission) σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ για συναντήσεις με ηγέτες των τριών χωρών.

Ειδικότερα, η αποστολή ξεκινά από την Αθήνα στις 14 Ιανουαρίου και συνεχίζει σε Λευκωσία 16-17 Ιανουαρίου και Ισραήλ 17-19 Ιανουαρίου.

Από πλευράς AHEPA θα συμμετέχουν οι: Υπατος πρόεδρος, Καρλ Χόλιστερ (Carl R. Hollister), ο πρόεδρος Καναδά, Χρήστος Αργυρίου (Christos Argiriou), ο πρόεδρος του ΔΣ, Νικόλας Αρουτζίδης (Nikolas H. Aroutzidis), ο ύπατος κυβερνήτης, Δρ. Αλφρεντ Μπάρικ (Dr. Alfred Barich), ο εκτελεστικός διευθυντής, Βασίλης Μωσαΐδης (Basil N. Mossaidis) και ο σύμβουλος, Ανδρέας Καφές (Andrew Kaffes).

Το AHI θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος και COO, Νίκος Λαριγκάκης (Nick Larigakis), ο πρόεδρος του AHI Foundation, Κωνσταντίνος Γαλάνης (Constantine Galanis), o αντιπρόεδρος του AHI, Τζέιμς Λαγός (James Lagos), ο νομικός σύμβουλος, Νίκος Καράμπελας (Nick Karambelas), ο γραμματέας, Κώστας Αλεξάκης (Kosta Alexakis) και τα μέλη του ΔΣ, Αθηνά Μπαλτά (Athina Balta), Δημήτρης Χαλάκος (Demitri Halakos).

Για το B’nai B’rith’s παρόντες θα είναι ο πρόεδρος, Gary P. Saltzman, ο CEO Daniel S. Mariaschin, ο επικεφαλής εκτελεστικού, Peter Perlman, ο πρόεδρος του B’nai B’rith Foundation, Irving Silver και ο διευθυντής του B’nai B’rith World Center-Jerusalem, Alan Schneider.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ως τριμερής, συνεχίζει να αναπτύσσεται, βοηθώντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Η αντιπροσωπεία των ηγετών Αμερικανοελληνικών και Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων έχει στόχο να εξερευνήσει τις σημαντικές οικονομικές (επιχειρηματικές και τουριστικές) εξελίξεις, καθώς και αυτές στον ενεργειακό τομέα και της ασφάλειας, σε σειρά συζητήσεων με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους και επισκέψεις σε στρατιωτικές βάσεις.

Η 3η κοινή αποστολή (International Leadership Mission) αντιπροσωπεύσει την τρέχουσα συνεργασία μεταξύ των οργανώσεων, Αμερικανοελληνικών και Αμερικανοεβραϊκών, καθώς και της στήριξης της ευρύτερης διασποράς της τριμερούς συνεργασίας.

Οι οργανώσεις θα «χτίσουν» στα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων επισκέψεων, που έγιναν τον Ιανουάριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2016 και οι οποίες αναγνωρίστηκαν για τη συμβολή τους στην περαιτέρω συνεργασία και φιλία μεταξύ των οργανώσεων, αλλά και μεταξύ των χωρών.

Πηγή: https://www.ekirikas.com