image001

Ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Λούκας (George E. Loucas). Πηγή: Order of AHEPA.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο νεοεκλεγείς Υπατος Πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Λούκας (George E. Loucas), σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν της Οργάνωσης, απεύθυνε έκκληση σε όλα τα τμήματά να προσφέρουν χρήματα ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και ανάκαμψη από την καταστροφή που προκάλεσαν οι φωτιές στην περιοχή της Αττικής στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 90 και τις υλικές ζημιές να κοστολογούνται σε δισ. δολάρια.

Παράλληλα η AHEPA θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Boots on the Ground», κινητοποιώντας τα πάνω από 30 τμήματά της στην Ελλάδα ώστε να ενημερώνεται και να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Υπατος Πρόεδρος της AHEPA εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλαν με δωρεές (125.000 δολάρια μέχρι τώρα με περισσότερα τμήματα να ενεργοποιούνται) για την ανακούφιση πληγών της πύρινης τραγωδίας. «Οι γενναιόδωρες συνεισφορές σας θα χρησιμοποιηθούν για την βοήθεια αυτών που επηρεάστηκαν από τις φωτιές», ανέφερε η AHEPA και επεσήμανε:

Τίποτε δεν μπορεί να φέρει πίσω αυτούς που τραγικά χάθηκαν αλλά η βοήθεια θα πάρει τον δρόμο της ώστε επέζησαν να φτιάξουν εκ νέου τις ζωές τους και την κοινότητά τους.

Η AHEPA είναι έτοιμη να κινητοποιήσει το μεγάλο δίκτυό της και να παρέχει ό,τι απαιτείται σε κρίσεις, όπου και αν αυτές συμβούν.

Ο Υπατος Πρόεδρος, κ. Λούκας, μετά από πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ελληνες αξιωματούχους της κυβέρνησης και Οργανισμούς των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ένα βραχυπρόσθεσμο πρόγραμμα ανταπόκρισης στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Ο κ. Λούκας εξέφρασε το ενδιαφέρον της AHEPA στον δήμαρχο της Ραφήνας και σε όλη την ελληνική κυβέρνηση. «Εκτιμούμε όλες τις ενέργειες και την σκληρή δουλειά που η AHEPA ‘τρέχει’ επί του παρόντος για να βοηθήσει την Ελλάδα κατά την διάρκεια αυτών των τρομερών καιρών», επεσήμαναν από την Ελληνική Πρεσβεία.

Αξίζει δε να υπενθυμίσουμε, όσο προχωράει αυτή η αποστολή, πως οι φωτιές στην Ελλάδα ήταν οι χειρότερες στην Ευρώπη από το 1900.

Η AHEPA έχει αποδεδειγμένη ιστορία και φήμη για την βοήθειά της όταν οι καιροί το απαιτούν, όπως τη συγκέντρωση περισσότερων χρημάτων από την πώληση ομολόγων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από οποιαδήποτε άλλη οντότητα.

Η AHEPA είναι στην μοναδική θέση να μπορεί να κινητοποιήσει όλα τα μέλη και τις επαφές με την κυβέρνηση για να προσφέρει βοήθεια όταν αυτή χρειάζεται περισσότερο.

Με πάνω από 30 τμήματα στην Ελλάδα μόνο, μπορούμε να στηριχθούμε στην δομή της Οργάνωσής μας για να παρέχουμε καθημερινά, μεταξύ άλλων:

Αναφορές για την τρέχουσα κατάσταση στην Αττική.

Επικοινωνία με κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ελλάδα, καθώς και τοπικούς αξιωματούχους.

Ταυτοποίηση των πιο επείγουσων αναγκών.

Προτεραιότητα στην αποστολή βοήθειας.

Την κατάσταση των τραυματιών και την ικανότητα τοπικών νοσοκομείων να παρέχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και θεραπεία.

Το σχέδιο δράσης της AHEPA που ο Υπατος Πρόεδρος, κ. Λούκας ανακοίνωσε περιλαμβάνει:

Επικοινωνία με τα τμήματα της AHEPA-Αίτημα για δωρεές.

«Boots on the Ground», με πάνω από 800 μέλη της AHEPA να έχουν κινητοποιηθεί από 32 τμήματα στην Ελλάδα ώστε να ερευνήσουν, αναφέρουν και να προσφέρουν βοήθεια.

Φόρουμ Ενότητας «UNITY FORUM» ώστε να υπάρχει πρόσκληση προς όλους τους Ελληνοαμερικανικούς φορείς να συμμετέχουν με την AHEPA στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τις προσπάθειες ανακούφισης.

Συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις να εμπλακούν σε προγράμματα ώστε να παράσχουν βοήθεια.

Εκκληση σε εταίρους μας ώστε να γίνει προετοιμασία εγκαυματίες να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για επεμβάσεις με την Emirates και έκκληση σε κλινικές για εγκαύματα στις ΗΠΑ να αναζητήσουν συνεργασίες ώστε να βοηθήσουν τα θύματα.

Επιτάχυνση, Διατήρηση και Υποστήριξη του προγράμματος της AHEPA που είναι σε εξέλιξη για την εκπαίδευση Ελλήνων Πυροσβετών.

Αγορά των απαραίτητων εξαρτημάτων για φορτηγά της Ελληνικής Πυροσβεστικής, τα οποία έφτασαν στα όριά τους εξαιτίας των μέτρων λιτότητας.

Συνέχεια στο συντονισμό εθελοντών γιατρών που είναι διαθέσιμοι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Αμεση παροχή πόρων στον IOCC για τις απολύτες αναγκαίες ενέργειες καθαρισμού.

Αναδάδωση.

Οι δράσεις τις AHEPA είναι σε πλήρη κλίμακα και τα κεφάλαια συγκεντρώνονται.

Η AHEPA συγκέντρωσε 100.000 δολ. σε 48 ώρες και θα συνεχίσει την προσπάθεια ενώ ετοιμάζεται να βοηθήσει περαιτέρω.

Ο Υπατος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν σε επίσημο ταξίδι του στις 3 με 10 Σεπτεμβρίου.

Η AHEPA θα τιμήσει την κληρονομιά της ως προς την παροχή βοήθειας, όπως εδώ και 96 χρόνια από την ίδρυσή της.

Οπως ο κ. Λούκας τόνισε κατά την ομιλία του, μετά την εκλογή του στο πρόσφατο Υπατο Συνέδριο: «Εχουμε ένα καθήκον, μία ευθύνη, στην πραγματικότητα μία υποχρέωση, να μην ξεχνάμε την ιστορία μας, αλλά να ανατρέχουμε σε αυτή σήμερα και να βοηθάμε όταν καλούμαστε…όπως στην Ελλάδα, τη γενέτειρα ιδανικών που τόσο εκτιμούμε».

Δωρέες οι οποίες εκπίπτουν 100% φόρων μπορούν να γίνουν διαδικτυακά στο www.ahepa.org/donate ή να ταχυδρομηθούν απευθείας στα κεντρικά γραφεία της AHEPA.

AHEPA Charitable Fund
c/o Greek Wildfires
1909 Q Street, NW
Suite 500
Washington, DC 20009

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ