To Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού “Pericles”, διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, εκδήλωση με θέμα: «Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία». Η εκδήλωση είχε σαν στόχο να αναδείξει την πλούσια δραστηριότητα και την προσφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA, στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας μέσα στο χρόνο, δραστηριότητα που δεν έχει τύχει της προβολής που της αξίζει.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Βαρδής Γωνιωτάκης – Κορδεράς, χαιρέτισε τους εκπροσώπους της πολιτείας, τονίζοντας ότι η ΑΧΕΠΑ και η Ομογένεια των Η.Π.Α. αποτελούν τους στυλοβάτες της Ελλάδας στην Αμερική και τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της εκδήλωσης, ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, κ. Carl Holister εξήρε μεταξύ άλλων, το σημαντικό έργο της Οργάνωσης ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στην τεράστια προσφορά της, στην Φιλανθρωπία, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, καθώς και στην ανάδειξη της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού ανά τον κόσμό. «Η ΑΗΕΡΑ ήταν εκείνη που συνέβαλε τα μέγιστα στο να μπει η ελληνική γλώσσα ως μάθημα στα Πανεπιστήμια του Οχάιο, του Μιζούρι και του Λος Άντζελες» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβυς ε.τ. κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. την περίοδο 2005 – 2009, ο οποίος επισήμανε ότι σε μια εποχή που επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού, αντί για την ισχύ του δικαίου, ο ρόλος της ΑΗΕΡΑ είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Ο ομιλητής στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της Δημοκρατίας και στις Πανανθρώπινες Αξίες της Αλληλεγγύης, της Αδελφοσύνης των λαών και του σεβασμού στην Διαφορετικότητα. Εστιάζοντας στα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, καυτηρίασε την επιθετικότητα της Τουρκίας και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει περισσότερο, στην ενίσχυση των σχέσεών της με την Κύπρο και το Ισραήλ. Παράλληλα ανέφερε ότι για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα είναι απαραίτητη η πολιτική συναίνεση, κάτι που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ισχύει.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Τέρενς Κουίκ, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, ο οποίος στο χαιρετισμό του, τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της ΑΧΕΠΑ, η οποία, όπως είπε, γίνεται μεγαλύτερη ακριβώς επειδή δεν έχει κομματικό χαρακτήρα και αγγίζει όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο. Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμα η κ. Eva Jean Fomalont, Grand President των Daughters of Penelope, ο κ. Γιώργος Χωριάτης, Ταμίας της AHEPA και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος είναι μέλος της ΑΗΕΡΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Οικονομίδης, εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς και οι Basil Mossaidis, Executive Director, T. Kalantzis, Past Supreme Governor, Elena Saviolakis, DOP Executive Director, Christos Argiriou, Canadian President, Eva Jean Fomalot, Grand President DOP, Kyrikos Papadopoulos, Sons National Advisor, G. Horiates, Supreme Treasurer, T. Dushas, Supreme Governor, N. Karacostas, PSP.

Εκ μέρους της AHEPA Hellas, παρέστησαν: ο Past District Governor κ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, ο Lt District Governor κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο District Secretary Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, ο District Treasurer κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο District Vice President of Hellenism κ. Βασ. Γκρέκας, ο District Marshall κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο District Warden κ. Κυριάκος Κωσταρέλλος, Πρόεδροι, Αξιωματούχοι και μέλη Τμημάτων AHEPA και DAUGHTERS OF PENELOPE, τόσο της Αττικής όσο και από άλλα Τμήματα εκτός Αθηνών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού “Pericles”, διοργάνωσε δείπνο προς τιμήν του Υπάτου Προέδρου της ΑΗΕPA και της συνοδείας του, στο οποίο συμμετείχαν και πολλά μέλη της Οργάνωσης.

https://www.reader.gr/news/oikonomia/advertorials/i-syneisfora-tis-omogeneias-ton-ipa-kai-tis-ahepa-stin-syghroni-elliniki

http://lastpoint.gr/i-syneisfora-tis-omogeneias-ton-ipa-kai-tis-achepa-stin-sygchroni-elliniki-istoriaa-hj-10-pericles/

https://www.ekirikas.com/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B7/