TRUMAN1-AHEPA-760x570

Στην Αθήνα βρίσκεται η ανώτατη αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Αμερικανοελληνικής Οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) και το μεσημέρι της Τετάρτης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Τρούμαν, συνοδεία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του αντιδημάρχου Αθηνών, Ελευθέριο Παπαγιαννάκη.

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Καρλ Χόλιστερ αναφέρθηκε στην εκτίμηση που τρέφουν οι Ελληνοαμερικανοί για τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε ο πρόεδρος Τρούμαν στην Ελλάδα, ενώ ο πρέσβης Πάιατ εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Ομογένεια και την AHEPA που λειτουργούν ως γέφυρες μεταξύ των δύο λαών.

Νωρίς το βράδυ, η αντιπροσωπεία παραβρέθηκε σε διάλεξη στην Παλαιά Βουλή που οργάνωσε το τμήμα HJ-10 Pericles και η AHEPA Hellas με ομιλία του πρέσβη επί τιμή Αλέξανδρου Μαλλιά

Το πρωί η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Μιλώντας στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» ο κ. Χόλιστερ (Carl Hollister), τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν το Παγκόσμιο Συνέδριο των AHEPA στην Ελλάδα, το 2021, που θα είναι και η επέτειος των 200 ετών της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπως τονίστηκε.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως ανέφερε ο κ. Χόλιστερ, θα προσελκύσει τουλάχιστον 600 άτομα από τις ΗΠΑ, ενώ οι συμμετέχοντες υπολογίζεται να ξεπεράσουν τους 1.000. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο επικεφαλής της οργάνωσης, «δεν υπάρχει άλλη χώρα με τόση ομορφιά και Ιστορία… Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους Αμερικανούς για τα οφέλη που θα έχουν από μια επίσκεψη στην Ελλάδα», σημειώνοντας ιδιαίτερα το αυξημένο προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας.

https://www.ekirikas.com