Το τμήμα HJ-15 Κοζάνης απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλα τα μέλη του District Lodge για να κοινοποιήσουν και να βοηθήσουν με κάθε δυνατό μέσο τον μικρό Αλέξανδρο Μελισσινό.

O Αλέξανδρος και η οικογένεια του επί του παρόντος φιλοξενούνται στον ξενώνα του συλλόγου «Ελπίδα» στην Αθήνα καθώς το παιδί πάσχει από οστεοσάρκωμα αριστερού μηριαίου οστού.

Μετά από 2 κύκλους χημειοθεραπειών οι γιατροί κρίνουν απαραίτητη τη μετάβαση του στο ΜD ANDERSON Cancer Center, Houston Texas όπου έχει ορισθεί ραντεβού για τις 30/01/2018(επισυνάπτεται σχετική αλληλογραφία).

Όπως προκύπτει από την επικοινωνία με το Κέντρο αλλά και κατόπιν δικής μου συνομιλίας με τον πατέρα του παιδιού, το αρχικό κόστος είναι 30.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό να συνυπολογίζονται έξοδα μετακίνησης ή διαμονής. Το τμήμα της Κοζάνης έχει ήδη δωρίσει το ποσό των 500 Ευρώ ενώ αναζητά επιπρόσθετες χορηγίες από ιδιώτες. Πιθανόν να καταστεί δυνατή και η διοργάνωση μιας συναυλίας για τη συγκέντρωση επιπλέον χρημάτων. Οι γονείς αντιμετωπίζουν διάφορα πρακτικά ζητήματα όπως η ταχεία χορήγηση της απαιτούμενης βίζας, η αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό (απαιτείται προ-πληρωμή ώστε να εξετασθεί το παιδί) η υποδοχή και η φιλοξενία του στο Houston κ.α. Νομίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους είτε εδώ είτε στην Αμερική.

Οποιασδήποτε μορφής αρωγή προς τους γονείς και τον μικρό Αλέξανδρο είναι εξαιρετικά αναγκαία και πολύτιμη.

Ήδη υπάρχει πρωτοφανής κινητοποίηση φορέων, συλλόγων και πολιτών στην Κοζάνη καθώς το θέμα προβάλλεται από τα τοπικά ΜΜΕ (http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-ekklisi-gia-voithia-gia-ton-alexandro/, http://kozan.gr/archives/81634, http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1182848/mahi-zois-gia-ton-mikro-alexandro-apo-tin-kozani, https://www.kozanilife.gr/2018/01/draseis-stiriksis-oikgeneias-aleksandrou-kozani-melissinos/).

Από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης αύριο θα παραβρεθούμε σε ευρεία σύσκεψη φορέων για το θέμα.

Ο ειδικός λογαριασμός του πατέρα του παιδιού στο όνομα:

Μελισσινός Γενναίος
Eurobank με αριθμό 0026.3507.2002.00004202, IBAN:GR9802635070000200200004202 BIG: ERBKGRAA.

Σημειώνεται ότι, η 30/01/2018 είναι η καταληκτική ημερομηνία που ο μικρός πρέπει να βρίσκεται ήδη στο Houston και δεν δύναται να μετατεθεί αφενός λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης του παιδιού (κίνδυνος εμφάνισης υποτροπών) αλλά και της διαθεσιμότητας του Κέντρου.