DEMETRIOS-MIKE-PENCE-DSC_8384-760x507

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος με ειδικό εγκύκλιο γράμμα του προς το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επαινεί το έργο και την αποστολή της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης AHEPA.

Ο Σεβασμιώτατος ανακήρυξε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 ως «Κυριακή της AHEPA» και καλεί τις κοινότητες να την εορτάσουν και να αναγνωρίσουν την προσφορά των μελών της Οργάνωσης. Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«Η χαρά και το φως του Πάσχα συνεχίζουν να γεμίζουν τις καρδιές μας καθώς διακηρύσσουμε στον κόσμο ότι ο Κύριός μας αναστήθηκε, η ελπίδα μας ανανεώθηκε και η ζωή θριάμβευσε διά της χάριτος του Θεού. Επιβεβαιώνουμε αυτή την ένδοξη μετάβαση από τον θάνατο στη ζωή με τον εορτασμό της σημερινής έκτης Κυριακής από το Πάσχα, της γνωστής ως Κυριακής του Τυφλού.

Ακούσαμε στο Ευαγγέλιο που διαβάσθηκε σήμερα στη Θεία Λειτουργία για έναν άνθρωπο που ήταν τυφλός εκ γενετής. Με την ευσπλαχνία Του ο Κύριος θεράπευσε τον άνθρωπο αυτόν δίδοντάς του το φως των οφθαλμών και με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτοντας την χάρη του Θεού. Έτσι επαληθεύθηκε αυτό που ο Κύριος διαβεβαίωσε όταν είπε ‘Εγώ είμι το φως του κόσμου’ (Ιω. 8:12).

Το θαυματουργικό γεγονός του τυφλού μας οδηγεί στο να επιβεβαιώσουμε το κάλεσμα του Χριστού να γίνουμε το φως του κόσμου, να έχουμε συμπόνοια για τις ανάγκες των άλλων και να αποδίδουμε τιμή και δόξα στον Θεό για τα θαυμαστά έργα τα οποία γίνονται στο όνομά Του.

Ολα αυτά αποτελούν κύριο μέλημα των μελών της Ελληνο – Αμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ενώσεως (AHEPA) επί ένα σχεδόν αιώνα. Σήμερα τιμούμε αυτή την κληρονομιά ευσπλαγχνίας και διακονίας εορτάζοντας την Κυριακή της AHEPA.

Εκφράζουμε έτσι την ευγνωμοσύνη μας στα μέλη της που είναι οι πιστοί διάκονοι του Θεού, ηγέτες στις ενορίες των σε ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή, στα ιδρύματα και τις οργανώσεις της Εκκλησίας, και που διαχειρίζονται την δύναμη και αποστολή της AHEPA προς κάλυψη ζωτικών αναγκών ανά την υφήλιο.

Μέσα από κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και υποτροφίες, ιατρικές, φιλανθρωπικές και υποστηρικτικές προσπάθειες, τα μέλη της AHEPA δίνουν φως σε πολλούς που χρειάζονται ελπίδα και συμπόνοια σε πολλούς που έχουν ανάγκη, και αποδίδουν τιμή και δόξα στον Θεό διά της μαρτυρίας της πίστεως σ’ Εκείνον.

Παρακαλώ όλες τις ενορίες μας να εορτάσουν την Κυριακή της AHEPA και ν’ αναγνωρίσουν την προσφορά των μελών της. Είθε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις προσευχές και τη στήριξή μας για τη συνέχιση της αποστολής της οργανώσεως αυτής υπό το φως της Αναστάσεως».

Πηγή: https://www.ekirikas.com