2342354-93
Το φετινό συνέδριο χαρακτηρίστηκε ως το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα το 95ο  Ύπατο Συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA. Οι σύνεδροι ήταν πάνω από 1.000 άτομα συνολικά και όπως τόνισε η Executive Director των Θυγατέρων Πηνελόπης και υπεύθυνη της άψογης διοργάνωσης κα Έλενα Σαβιολάκη, το φετινό συνέδριο χαρακτηρίστηκε ως το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών. Συμμετείχαν σύνεδροι από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και Ευρώπη.

Τις Θυγατέρες Πηνελόπης Ελλάδος εκπροσώπησαν και ως εκλέκτορες η συντονίστρια των Θ.Π. Ελλάδος κα Μαρία Σοφιανού Τζαμπάζη, και η κα Βερόνικα Τσάλτα, πρόεδρος του Τμήματος Καρυάτιδων Αθήνας. Σκοπός του συνεδρίου ήταν μεταξύ άλλων ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς, ο σχεδιασμός δράσεων για τη νέα, η κατανομή κονδυλίων σε projects και η επέκταση της Οργάνωσης σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η οποία ήδη σηματοδοτείται με την ίδρυση νέου τμήματος Θυγατέρων Πηνελόπης στο Παρίσι.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο Disney World. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Disney ήταν ένας από τους μεγάλους χορηγούς του συνεδρίου αφού ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Καλογρίδης είναι Έλληνας στην καταγωγή. Το συνέδριο συνέπεσε με τα 95α γενέθλια της Οργάνωσης και τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αμερική Λεωνίδας  Παντελίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το δείπνο του Σαββάτου τιμήθηκε με βραβείο για τη συνολική του προσφορά στην Οργάνωση ο κος Peter Baltis,  ο οποίος στηρίζει οικονομικά και ηθικά την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και του οποίου συγγενείς διαμένουν στην πόλη μας και είναι μέλη των τοπικών  τμημάτων της Οργάνωσης.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της νέας ηγεσίας. Την προηγούμενη πρόεδρο των Θυγατέρων Πηνελόπης κα Δήμητρα (Jan) Spanos διαδέχθηκε η κα Eva Jean Formal ont.