«Εθνικός Κήρυξ» 25 Ιουλίου, 2018

image001

Πηγή: Ahepa Cup 2018.

Με ένα πολύ δυνατό τελικό ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley «AHEPA CUP 2018», την Κυριακή 22 Ιουλίου στη Ναύπακτο. Το ενδιαφέρον των θεατών για την τελική έκβαση του αγώνα ήταν αμείωτο μέχρι και τον τελευταίο πόντο, επεσήμανε το σχετικό ανακοινωθέν της AHEPA Lepanto 1571.

Οι Δουραμάνη-Δασκαλόπουλος από την Πάτρα αντιμετώπισαν το ζευγάρι Πάικου-Χαλεπάκης από την Αθήνα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι-διαφήμιση για το άθλημα, το οποίο έληξε 2-0 σετ υπέρ των πρώτων.

Το παιχνίδι ωστόσο είναι σαν να παίχτηκε στο «tie break» αφού το δεύτερο σετ έληξε στο 36-34, με το πρώτο σετ να είναι και αυτό «γεμάτο» (21-18). Ολοι οι αγώνες της τελικής φάσης ήταν αμφίρροποι παρά τον ισχυρό άνεμο που δυσκόλευε τις προσπάθειες των αθλητών.

Στο αθλητικό κομμάτι ο Θανάσης Πανούσος ήταν το μεγάλο όνομα καθώς πρόκειται για πανελλήνιο πρωταθλητή beach volley, διεθνή στο παρελθόν με την εθνική βόλλεϊ και νυν ομοσπονδιακό προπονητή.

image002

Πηγή: Ahepa Cup 2018.

Ως υπεύθυνος προπονητής του Αtticabeach volley club στην Αθήνα στήριξε τη διοργάνωση όχι μόνο με την αγωνιστική συμμετοχή του με τη Δήμητρα Γιαννοπούλου, αλλά και με δώρα για τους πρωταθλητές. Επιπλέον από το εν λόγω beach volley club της Αθήνας προήλθαν συμμετοχές στο τουρνουά όπως των φιναλίστ Πάικου-Χαλεπάκης.

Τη διοργάνωση λάμπρυνε με την παρουσία του η αγωνιστική συμμετοχή της Αντζελας Ευριπίδη γνωστού μοντέλου και σταρ Ελλάς, ωστόσο με το ζευγάρι της, Γιάννη Λυσανδρόπουλο, στάθηκαν άτυχοι αφού ένας μυϊκός τραυματισμός δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν στο τουρνουά.

image003

Πηγή: Ahepa Cup 2018.

Η επιτυχημένη διοργάνωση από τo τμήμα Ναυπάκτου «AHEPA Lepanto1571» ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την AHEPA Ελλάδος, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Ναυπακτίας και τον αθλητικό σύλλογο «Ομόνοια» Ναυπάκτου.

Το AHEPA CUP ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Ιουλίου με τη νοκ – αουτ προκριματική φάση, ώστε από τις 19 ομάδες να προκύψουν οι 12 καλύτερες του τελικού ταμπλό.

Το Σάββατο «έπεσαν» στην άμμο και οι πιο έμπειρες ομάδες, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα των παιχνιδιών. Να σημειωθεί ότι ο τελικός αγώνας μεταδόθηκε σε live streaming μετάδοση διαδικτυακά στη σελίδα Ahepacup lepanto στο facebook.

image004

Πηγή: Ahepa Cup 2018.

Οι απονομές ξεκίνησαν με τη βράβευση εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας του κ. Νίκου Μακρή, ενός εμβληματικού ανθρώπου του ελληνικού βόλλευ με καταγωγή από την Πάτρα, για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της πετοσφαίρισης.

Στις απονομές του AHEPA CUP 2018 συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος AHEPA Ελλάδος (District 25) κ. Βαρσάμης Κων/νος, o πρώην κυβερνήτης AHEPA στην Περιφέρεια New Jersey-Delaware USA (District 6, Chapter 95), κ. Ταραμπίκος Γιάννης, ο αντιπρόεδρος τμήματος AHEPA στο Whitestone New York (District 5, Chapter 495) κ. Σαμαρτζή­ς Αντώνης.

Ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης ενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδος κ. Μπαλαμπάνης Νίκος, οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Σύψας Γιάννης και Σιαμαντάς Γιώργος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ναυπακτίας κ. Σαλαμούρας Ιωάννης καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής βόλλευ κ. Αγγελόπουλος Άρης.

image005

Πηγή: Ahepa Cup 2018.

Μεγάλος χορηγός του AHEPA CUP 2018 ήταν η Embryolab. Αργυροί χορηγοί ήταν το Παπαδοπούλειον -οίκος φιλοξενίας ηλικιωμένων με έδρα την Καλαμάτα και η εταιρεία TerraMedi που με έδρα τη Νέα Υόρκη, προωθεί ελληνικά προϊόντα λαδιού στις ΗΠΑ. Χορηγοί ήταν οι: AVANCE Rent a Car, Go Nafpaktia και Ιωάννου Δημήτρης Sound & Video.

Από την AHEPA Lepanto, επεσήμαναν ότι ευχαριστίες αξίζουν στο τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Ράπτη για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, αλλά και στους διαιτητές κ. Μπακλέση Κώστα, Λιναρδάτος Ανδρέα και Σπυρόπουλο Λουκά για την άριστη διαιτησία.

image006

Πηγή: Ahepa Cup 2018.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου κ. Φράγκο Αντώνη και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Κοτσανά Ανδρέα για την ετοιμασία του χώρου.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν στον κ. Λυσανδρόπουλο Γιάννη για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Η AHEPA ανανέωσε το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2019.