Ahepa-synedrio-IMG_1352-760x570

Μεταξύ άλλων ο νέος ύπατος πρόεδρος Καρλ Χόλιστερ με την σύζυγό του Σύνθια και τον Ζαχαρία Σπέις. Φωτογραφία: AHEPA.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΟΡΛΑΝΤΟ. Ο ομογενής εκτελεστικός αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της L. M. Kohn & Company Καρλ Χόλιστερ (Carl R. Hollister) εκλέχτηκε ύπατος πρόεδρος της AHEPA.

Η εκλογή του έγινε την προτελευταία ημέρα του 95ου συνεδρίου της οργάνωσης και ήταν από τις ελάχιστες φορές που δεν υπήρχε αντίπαλος. Η θητεία τόσο του ύπατου προέδρου, όσο και των άλλων μελών της ύπατης στοάς, βάσει του Καταστατικού της οργάνωσης, είναι μονοετής και λήγει στο επόμενο συνέδριο με δικαίωμα μίας μόνο διαδοχικής επανεκλογής.

Ο απερχόμενος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι ο κ. Χόλιστερ είναι ένα από το αφοσιωμένα στελέχη της οργάνωσης και ότι η εκλογή του έγινε διά βοής και προκάλεσε ενθουσιασμό στους συνέδρους.

Την ίδια ημέρα εκλέχτηκαν και τα άλλα μέλη της ύπατης στοάς της οργάνωσης και συγκεκριμένα οι Χρήστος Αργυρίου από Γουίνιπεγκ του Καναδά, στο αξίωμα του προέδρου της AHEPA του Καναδά, Γιώργος Λούκας από το Κλίβελαντ του Οχάιο στο αξίωμα του ύπατου αντιπροέδρου, ο Δημήτριος Κόκοτας από το Μπρούκλιν στο αξίωμα του ύπατου γραμματέα, ο Γιώργος Χωριάτης από το Μόριστάουν της Νέας Ιερσέης στο αξίωμα του ύπατου ταμία και ο Δημήτρης Κιρκίλης στο αξίωμα του ύπατου συμβούλου.

Παράλληλα, εκλέχτηκε και το προεδρείο του συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από τους Νικ Αρουτζίδη, πρόεδρο, Ανδρέα Ζαχαριάδη, αντιπρόεδρο και γραμματέα τον κ. Μαράντο.
Επίσης, εκλέχτηκαν οι ηγεσίες των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» και των «Υιών του Περικλέους» και οι κυβερνήτες όλων των περιφερειών.

Η νέα ηγεσία της AHEPA ορκίστηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του εν λόγω συνεδρίου.

«Η εκλογή μου στο αξίωμα του ύπατου προέδρου ποιεί ιδιαίτερη τιμή και συνάμα προνόμιο για μένα», επεσήμανε αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Καρλ Χόλιστερ, ο οποίος διαμένει στην πόλη Μέισον του Οχάιο με την σύζυγό του Σύνθια και την κόρη τους Αλεξάνδρα.

«Ευχαριστώ όλους τους συνέδρους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλαν και μου παρέδωσαν τα ηνία της μεγαλύτερης και πιο δυναμικής οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδρέας Ζαχαριάδης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του 95ου συνεδρίου και τόνισε ότι ήταν ένα από τα πιο μαζικά συνέδρια.

Ανέφερε εξάλλου, ότι στο συνέδριο και στα πολιτιστικά, αθλητικά και ψυχαγωγικά δρώμενα συμμετείχαν τρεις γενιές Ελληνοαμερικανών και ότι οι σύνεδροι πέρασαν μοναδικές στιγμές με τις οικογένειές τους.

Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον ομογενή πρόεδρο του «Disney World Resort» Γιώργο Καλογρίδη (George Kalogridis) τόσο για τη φιλοξενία, όσο και για τη θερμή του ομιλία κατά την διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης για την 95η επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA. Τα σχόλια των συνέδρων στη σελίδα της AHEPA στο facebook μιλούν από μόνα τους.