Του Αρη Παπαδόπουλου

image001

Ο κυβερνήτης Ευρώπης «Sons of Pericles», Δημήτρης Ράπτης, ο πρόεδρος Τζορτζ Λούκας και ο κυβερνήτης AHEPA Hellas, Ευστάθιος Κεφαλίδης. Φωτογραφία: «EΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η ΑΗΕΡΑ θα στείλει επίσημη πρόσκληση σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις προκειμένου να τις ενημερώσει για την έρευνα που έκανε στην Ελλάδα σχετικά με το πυρόπληκτο Μάτι και από κοινού να συνεννοηθούν για την πιο αποτελεσματική τους δράση.

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, κ. Τζορτζ Λούκας, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» και αναφερόμενος στο έκτακτο ταξίδι του στην Ελλάδα, μαζί με τον γενικό διευθυντή Βασίλη Μωσαϊδη, είπε ότι «ένας από τους στόχους που θέλαμε να πετύχουμε, και παρά το γεγονός πως δεν υπήρχαν πρωτοσέλιδα στην Αμερική γι’ αυτή τη χειρότερη φωτιά στην Ιστορία της Ευρώπης, αυτή είναι η πρώτη μας σκέψη και το πρώτο μας συναίσθημα. Θέλαμε να δείξουμε στην Ελλάδα και στη Διασπορά ότι είμαστε δίπλα στα θύματα και ο καλύτερος τρόπος ήταν να βρεθούμε εδώ δίπλα τους. Και, δεύτερον, να ενημερώσουμε την οικογένεια της ΑΗΕΡΑ και όλη τη Διασπορά για τα αποτελέσματα των ερευνών μας και πώς να βοηθήσουμε ειδικότερα».
«Αμέσως μόλις γυρίσουμε θα στείλουμε επίσημη πρόσκληση σε όλους τους οργανισμούς των αποδήμων, από ΑΗΙ, Ομοσπονδίες, Κρήτες, Κυπρίους και σε κάθε οργανισμό που έχει ενεργή δράση, κ.λπ. να τους ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των ερευνών μας έτσι ώστε ενωμένοι να εργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε την ενότητα και αυτή είναι η ευκαιρία να το κάνουμε…», τόνισε ο κ. Λούκας.

Ερωτηθείς πότε ελήφθη η απόφαση γι’ αυτό το έκτακτο ταξίδι, ανέφερε ότι «αμέσως μετά το ανώτατο συνέδριο ελήφθη η απόφαση λόγω της φονικής πυρκαγιάς. Αρχικά ήταν να έρθουμε άμεσα εμείς, αλλά σκεφτήκαμε ότι έχουμε 30 τμήματα της ΑΗΕΡΑ στην Ελλάδα και έπρεπε να τους δώσουμε την πρωτοβουλία ώστε να δείξουμε πώς δουλεύει η Διασπορά. Αναθέσαμε στον κυβερνήτη της ΑΗΕΡΑ Ελλάς-Περιφέρεια 25 κ. Στάθη Κεφαλίδη να κάνει την έρευνα για τις φωτιές σαν να είμαστε εμείς παρόντες, και να προετοιμάσει τον ερχομό μας. Θα ερχόμασταν για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς μας ζητήθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη να γίνουμε εμείς οι πρέσβεις και να παρουσιάσουμε στους Αμερικανούς επιχειρηματίες την Ελλάδα και να τους κάνουμε να αισθανθούν οικεία ώστε να επενδύσουν εδώ ή να καλέσουν Ελληνες να επενδύσουν στις ΗΠΑ. Ετσι, συνδυαστικά, ήρθαμε πρώτα Αθήνα όπου με την ευκαιρία είχαμε και μερικές επαφές, όπως με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και κάνα δυο υπουργούς».

image002

Στη συνάντηση με Ρένα Δούρου μετείχαν και ο Τζορτζ Λούκας, ο πρόεδρος ΑΗΕΡΑ Καναδά Χρήστος Αργυρίου, ο Βασίλης Μωσαϊδης, ο κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ευρώπης Φάνος Πιτιρής, ο Κυβερνήτης AHEA Ελλάς Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο γραμματέας ΑΗΕΡΑ Hellas, Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Δημήτρης Ράπτης.

Πηγή: https://www.ekirikas.com