ΤΣΕΡΙ ΧΙΛ. ΝΕΑ ΙΕΡΣEΗ. Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τζέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης τίμησε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 τον νέο Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA, κ. Γεώργιο Χωριάτη, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα της Κοινότητος και διακονεί την Ενορία από τα εφηβικά του χρόνια.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου και είναι ενεργό μέλος αυτού μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή του έγινε στο ετήσιο Συνέδριο της AHEPA το οποίο συνήλθε στο Σικάγο από 1 έως 6 Ιουλίου 2019.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά, ο οποίος αυτήν την περίοδο ανακαινίζεται πλήρως και γι’ αυτό τον λόγο όλες οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται στον προσωρινά διαμορφωμένο Ναό εντός της Κοινοτικής Αίθουσας, όλοι οι Ενορίτες συνεχάρησαν τον κ. Χωριάτη για την μεγάλη αυτή τιμή.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Οικονομίδης, παρουσιάζοντας τον κ. Χωριάτη στο Εκκλησίασμα δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη του για τον Άγιο Θωμά, αλλά και την αφοσίωσή του στον Ελληνισμό και τα εθνικά μας θέματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκε ενεργά με την AHEPA, θέλοντας να δουλέψει σκληρά ώστε να προσφέρει ότι καλύτερο στον αγώνα του Οργανισμού αυτού για την διατήρηση, διαφύλαξη, προώθηση, ανάδειξη και προστασία του Ελληνικού στοιχείου, της ιστορίας και των παραδόσεών μας, όχι μόνο στην Αμερική αλλά διεθνώς.

Μετά από σκληρή δουλειά, με αφοσίωση και πολλές θυσίες, κατάφερε να ανέλθει στον ανώτατο βαθμό της AHEPA, και από την θέση αυτή να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά και αφοσιωμένα. Η εκλογή και ανάδειξη του κ. Χωριάτη στην θέση του Ύπατου Προέδρου της AHEPA, αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια για όλους εμάς, την Ενορία του Αγίου Θωμά, την οικογένειά του και ασφαλώς για τους αγαπημένους του προγόνους και ιδιαίτερα τον αείμνηστο πατέρα του Γεώργιο. Όλοι εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και την αγάπη μας στον κ. Χωριάτη, καθώς και την οικογένειά του, την σύζυγό του Λίζα και τα παιδιά του Σταυρούλα και Γιώργο, οι οποίοι τον στηρίζουν με κάθε τρόπο, και ιδιαίτερα στην αγαπημένη του μητέρα Σταυρούλα Χωριάτη, η οποία του δίδαξε την αγάπη του για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Άξιος!».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Ευστρατιάδης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια όλων των μελών του Συμβουλίου προς τον κ. Χωριάτη, ενώ αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο νέος Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές και τα καλά τους λόγια, και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να τιμήσει την εμπιστοσύνη όλων όσοι τον κατέστησαν σε αυτήν την υψηλή θέση, για το καλό της Ομογένειας.

Πηγή: https://www.ekirikas.com