WASHINGTON, DC – Ένα κοντέινερ γεμάτο με ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό αξίας άνω των 650.000 δολαρίων βρίσκεται στο δρόμο για το Νοσοκομείο ΑΗΕΡΑ της Θεσσαλονίκης χάρη στην Ελληνοαμερικάνικη Οργάνωση των AHEPA, η οποία δώρισε $15.000 δολάρια για να εξασφαλίσει τη μεταφορά και την Διεθνή Οργάνωση Ορθόδοξη Φιλανθρωπία International Orthodox Christian Charities (IOCC), εργάστηκε συστηματικά για τη συγκέντρωση των προμηθειών, ανακοίνωσε σήμερα ο Ανώτατος Πρόεδρος των AHEPA, Dr. John Grossomanides. Η αποστολή έχει ήδη ξεκινήσει από την Αμερική.

Τα μέτρα λιτότητας έχουν κόψει από τη δημόσια υγεία πόρους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου 25% των συνολικών δαπανών, ανέφερε ο Ανώτατος Πρόεδρος. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες στην ικανότητα των νοσοκομείων να αγοράσουν εξοπλισμό και ιατρικές προμήθειες. Η ανάγκη είναι πολύ πραγματική και η AHEPA, από κοινού με την IOCC, είναι περήφανοι που διευκόλυναν την αποστολή σημαντικής βοήθειας ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των νοσοκομείων στην Ελλάδα.

Οι ιατρικές προμήθειες περιλαμβάνουν από σύριγγες και καθετήρες μέχρι νεφελοποιητές. Σύμφωνα με τον Dr. Grossomanides, κάποιες από τις προμήθειες θα καταλήξουν και στον Ευαγγελισμό, όπου η AHEPA έχει δωρίσει μία πτέρυγα η οποία φέρει και το όνομά της.

Ευχαριστούμε την κοινότητα για την βοήθειά της σε αυτή την αποστολή μέσα από συνεισφορές και δωρεές των μελών. Το πνεύμα της φιλανθρωπίας παραμένει ζωντανό και πρέπει να συνεχίσει να ανθίζει για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες των ανθρώπων της Ελλάδας που αυξάνονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δήλωσε ο Ανώτατος Πρόεδρος της Οργάνωσης. Είμαστε υπερήφανοι για τη δράση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και ενθαρρύνουμε ιδιώτες και οργανώσεις να συνεχίσουν τις δράσεις που ενισχύουν την Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα η AHEPA και η IOCC έχουν εξασφαλίσει την αποστολή νοσοκομειακών προμηθειών 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ελλάδα.

Η AHEPA Καναδά δωρίζει σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό στον Ευαγγελισμό

Επιπλέον, η AHEPA Καναδά ανακοίνωσε τη δωρεά εξαιρετικά χρήσιμου εξοπλισμού, ενός άκαμπτου βρογχοσκοπίου αξίας 10.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η AHEPA Καναδά βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία της υποστήριξης της Ελλάδας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Καναδικού Τμήματος George Vassilas. Είμαστε υπερήφανοι για την αγορά του εξοπλισμού που επιτεύχθηκε χάρη στις γενναίες δωρεές των μελών μας. Η AHEPA ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον παλαιότερο πρόεδρο του Καναδικού Τμήματος για τη γενναία δωρεά των 10.000 δολαρίων Καναδα που συνέβαλαν αποφασιστικά στην αγορά.

Η δωρεά της AHEPA Καναδά είναι ένα σαφές παράδειγμα του πνεύματος αλληλεγγύης της Ελληνικής Διασποράς προς τους Έλληνες και η συνέχιση σειράς δωρεών της Οργάνωσης προς τη μητέρα πατρίδα, ανέφερε ο Έλληνας Πρέσβης στον Καναδά, κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος.

Η καμπάνια για την προσφορά φαγητού σε όσους το χρειάζονται συνεχίζεται

Ως κομμάτι της ανθρωπιστικής βοήθειας της οικογένειας των AHEPA (AHEPA και Θυγατερες της Πηνελόπης) η Οργάνωση έχει ήδη δωρίσει κοντά στα 100.000 δολάρια στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Εκκλησίας Ελλαδος ώστε να τη βοηθήσει να προσφέρει φαγητό στην Ελλάδα σε εκείνους που το χρειάζονται. Η AHEPA σκοπεύει να συνεχίσει τη δράση αυτή. Κάθε $10.000 δολάρια εξασφαλίζουν περίπου 500 δέματα τροφίμων. Κάθε δέμα περιλαμβάνει ξηρά τροφή και αγαθά που μπορούν να κρατήσουν μια οικογένεια για περίπου 20 ημέρες. Ορισμένα πακέτα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες κάποιων οικογενειών, για παράδειγμα περιέχουν παιδικό γάλα σε σκόνη και πάνες για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σχετικά με την IOCC

Η IOCC είναι η επίσημη ανθρωπιστική οργάνωση της Συνόδου των Ορθοδόξων Μητροπολιτών της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Από την ίδρυσή της το 1992 η IOCC έχει παραδώσει περισσότερα από $400 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση βοήθεια και αναπτυξιακά προγράμματα σε οικογένειες και κοινότητες σε 50 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε www.iocc.org

Σχετικά με την AHEPA

Έχοντας ιδρυθεί το 1922 στην Ατλάντα της Πολιτείας Τζώρτζια, ΗΠΑ με στόχο την προστασία των ατόμων από τα δεινά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων, η AHEPA είναι σήμερα η μεγαλύτερη και αρχαιότερη οργάνωση βάσης Αμερικανών πολιτών Ελληνικής καταγωγής ή φιλελλήνων με περισσότερα από 400 ενεργά τμήματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελλάδα και την Κύπρο. Αποστολή της AHEPA είναι να προωθήσει τα αρχαία Ελληνικά ιδεώδη της Εκπαίδευσης, της Φιλανθρωπίας, της Κοινωνικής υπευθυνότητας, της οικογένειας και της ατομικής προόδου μέσα από την κοινωνική υπηρεσία και τον εθελοντισμό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε www.ahepa.org και www.ahepahellas.org

Για περισσότερες πληροφορίες:
Νικος Παπαδόπουλος,
Περιφερειακός Διοικητής
AHEPA Ελλάς (τηλ: 6932.324.807)
ahepahellas@ahepahellas.gr