TwitterRssFacebookLinkedin

Πλούσιο το έργο του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης το 2017 – 2018

Το βράδυ της Κυριακής 1 η Ιουλίου 2018, το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διοργάνωσε την τελευταία εκδήλωση του, για την περίοδο 01.07.2017 – 30.06.2018, σε κεντρικό roof garden των Αθηνών.

Στην εορταστική βραδιά συμμετείχαν τα μέλη του Τμήματος, μετά των οικείων και των φίλων τους. Εκ μέρους της AHEPA HELLAS παρέστησαν: ο Αντικυβερνήτης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Ταμίας Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης και ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού Δρ. Βασ. Γκρέκας. Παρόντες ήταν ο Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Νικόλαος Μπάης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 35 Κηφισιάς κ. Αναστάσιος Σωτήρχος, ο απερχόμενος Πρόεδρος HJ – 35 κ. Ηλίας Κανελλόπουλος, η Πρόεδρος του Τμήματος DoP «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ» κ. Λιάνα Καλλιέρου, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος HJ – 1 Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Νούτσης, αξιωματούχοι και μέλη άλλων Τμημάτων των Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, Αρχιμανδρίτης Δρ. π. Αντύπας Νικηταράς. Σύντομη αναφορά στην επερχόμενη επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (4 th July 1776), έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ακολούθως οι άνω των 80 εκλεκτών προσκεκλημένων, ενημερώθηκαν αναλυτικά για το παραγόμενο έργο του Τμήματος, την χρονιά που πέρασε, με την προβολή έγχρωμων διαφανειών. Τον απολογισμό του έργου έκανε ο Πρόεδρος του Τμήματος (2017 – 2018), κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Στον τομέα της Φιλανθρωπίας, το Τμήμα ενίσχυσε μεθοδικά το γειτονικό Παιδικό Χωριό S.O.S. Βάρης με την παροχή υλικών και τροφίμων, ενώ προσέφερε και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ υπέρ των συσσιτίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διαμέσου της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης, το Τμήμα συνέχισε τις επισκέψεις γνωριμίας, των μελών και των οικείων τους, σε χώρους ιστορίας και πολιτισμού (π.χ. Βουλή των Ελλήνων, Σχολή Ευελπίδων, Προεδρική Φρουρά), ενώ πραγματοποίησε το ετήσιο προσκύνημά του στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσέφερε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ υπέρ του εκπαιδευτικού έργου του Ζωγραφείου Λυκείου, ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο θα προσφέρει το χρηματικό ποσόν των 1.000 ευρώ υπέρ του εκπαιδευτικού έργου του Ζαππείου Λυκείου.

Στο τομέα του Ελληνισμού, το Τμήμα ενδυνάμωσε τις στενές του σχέσεις με το Πολεμικό Ναυτικό με τη δωρεά συμβολικών ποσών (Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ», Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού), ενώ παρείχε πάγιο εξοπλισμό στην Στρατιωτική Διοίκηση Νήσου Μεγίστης (Καστελόριζο). Το συνολικό έργο του Τμήματος HJ – 17 κατά την παρελθούσα περίοδο, ανήλθε στα 6.000 ευρώ.

Την περίοδο που πέρασε το Τμήμα, ανέπτυξε την εξωστρέφεια του με την εκπροσώπηση του, σε πολλές τιμητικές προσκλήσεις που έλαβε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς και άλλων ιδιωτικών φορέων και συλλόγων.

Μετά το πέρας του απολογισμού ο επανεκλεγείς για δεύτερη χρονιά (2018 – 2019) Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος (και προσφάτως εκλεγείς Γραμματέας της AHEPA HELLAS), παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για την περίοδο: 01.07.2018 – 30.06.2019, το οποίο έχει ως εξής:

President: RIZOPOULOS Panagiotis
Vice President: VARSAMIS Konstantinos
Secretary: POLYCHRONIS Georgios
Treasurer: PAPATHANASSIOU Konstantinos
Director of Hellenism: Professor MAZIS Ioannis
Director of Philanthropy: GRIVAS Aristeidis
Director of Education: Dr PERPERIDIS Dimitrios
Dir. of Civic Responsibility: PAGONIS Vasilios
Dir. of Family & Indiv. Exc.: ZERVAS Dimitrios
Director of Athletic: KASIOLAS Anastasios
Marshal: KATSIS Leonidas

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Γιαπιτζάκης Μιχαήλ
Γκόγκος Νικόλαος
Καλλιβρούσης Ιωακείμ

Board of Governors:
Νικόλαος Μπάης, Επίτιμος Πρόεδρος – Ιδρυτής Τμήματος HJ – 17
Αθανάσιος Βλαχάκης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ελληνισμού HJ – 17
Δρ. Παύλος Τσολακιάν, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας HJ – 17

Τέλος ο Πρόεδρος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, απένειμε πλακέτα και τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Αντιπροέδρου Φιλανθρωπίας, στο ιδρυτικό μέλος του Τμήματος, Δρα Παύλο Τσολακιάν και τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Πρόεδρο του Τμήματος HJ – 35 κ. Ηλία Κανελλόπουλο, για την άριστη συνεργασία των δύο Τμημάτων τη χρονιά 2017 – 2018.

Σε ένδειξη ευχαριστιών ο Πρόεδρος επέδωσε επιτραπέζια λάβαρα με το έμβλημα του Τμήματος, στα μέλη: κ. Μιχαήλ Γιαπιτζάκη και κ. Νικόλαο Γκόγκο για την ανιδιοτελή προσφορά τους και σε ένδειξη τιμής στον Επίτιμο Πρόεδρο του HJ – 35 κ. Αναστάσιο Σωτήρχο, ενώ ο Γραμματέας του Τμήματος κ. Γεώργιος Πολυχρόνης επέδωσε τα διπλώματα σε νέα μέλη του HJ – 17.

Ακολούθησε ελαφρύ δείπνο στο roof garden με τη μοναδική θέα του Λυκαβηττού και της Ακρόπολης, μέχρι αργά το βράδυ.


FacebookLinkedInGoogle+TwitterPinterest
CSS transforms are not supported in your browser CSS transitions are not supported in your browser Sorry, only modern browsers.