TwitterRssFacebookLinkedin

Chapter HJ-33 – Rhodes

Layout 1

2017-2018 Chapter Officers

Πρόεδρος: Αντώνης Γιαννικουρής
Αντιπρόεδρος: Κώνσταντίνος Νιωτάκης
Γραμματέας: Γεώργιος Λάκουρας
Ταμίας: Κωνσταντίνος Ιωακείμ
Διευθυντής Ελληνισμού: Ιωάννης Παπαδομαρκάκης
Διευθυντής Φιλανθρωπίας: Γρηγόρης Παγώνης
Διευθυντής Εκπαιδεύσεως: Δημήτρης Καβάλλας
Διευθυντής Κοιν. Υπευθυνότητας: Γεώργιος Μαυρομάτης
Διευθυντής Οικογενείας & Αριστείας: Ευάγγελος Μανδρακός
Διευθυντής Αθλητισμού: Θανάσης Αμπελιώτης
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων: Μιχάλης Σπανουδάκης

PCP  Αρχιμ. π. Ραφαήλ Σίδερης

 

HJ-33 Recent News

Το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου στην πίτα του «Άγιου Εφραίμ»: «Η αναγνώριση είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση».

pita-ag.efraim

Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής και τα μέλη της Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, π. Χρυσόστομος Παπαλέξης, κ. Ευάγγελος Μανδρακός και κ. Πέτρος Δεμερτζής, παρέστησαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «ΜΙΜΑΚΟΣ» την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του νέου έτους.

«..Αυτή η διάκριση είναι η αναγνώριση της προσφοράς μας στον εθελοντισμό. Είναι δε μεγαλύτερη η τιμή όταν αυτή δίδεται από έναν σύλλογο όπως ο «Άγιος Εφραίμ», που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία. Αυτή η αναγώριση για εμάς, είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποιήση».

Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, παρέλαβε την τιμιτική πλακέτα από το Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονα Νικολάου εκφράζοντας την ευγνωμόσυνη όλων των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου.

Στην συνέχεια ο κ. Γιαννικουρής δεσμεύθηκε, ότι θα συνεχίσει να στέκεται ουσιαστικός συμπαραστάτης στην εθελοντική αιμοδοσία και παρέδωσε στον κ. Νικολάου μια ψηφιακή βιντεοκάμερα για τις ανάγκες του συλλόγου που γνώριζε ότι είχαν προγραμματίσει να αγοράσουν, ευχόμενος τη νέα χρονιά να έχουν υγεία, δύναμη και κουραγιο για να συνεχίσουν να επιτελούν το πολύ σημαντικό τους έργο.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/31-01-2018/tmima-achepa-rodou-stin-pita-tou-agiou-efrem-anagnorisi-ine-megalyteri-ithiki-ikanopiisi/

—————————————————————————–

Δήμαρχος Ρόδου στην ΑΧΕΠΑ Ρόδου: «Να Συνεχίσετε να μας κάνετε υπερήφανους».

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Island Boutique Hotel, στο κέντρο της πόλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά του, το Τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ – 33 Ρόδου, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, ενώ ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε το Τμήμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο Aρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκιας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης, ο Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Καραμαρίτης και Άγγελος Ανανίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος Χατζηωάννου, ο πρόεδρος της ΔΑΡΜΑΕ κ. Γεώργος Κακούλης, η Aντιδήμαρχος κα Άννα Ζωάννου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Καλαθενός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε, ο Υποδιοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου κ. Νικόλαος Κουτρομάνος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ρόδου, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Ιωάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος της ΠΕ.Δ.ΜΕ.ΔΕ κ. Θωμάς Μητσόπουλος, ο Πρόεδρος Ν.Ο.Δ.Ε. κ. Παύλος Μπακίρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου, ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Α. κ. Μιχάλης Πανάγος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κα Μαρία Κρητικού, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου κ. Σωτήρης Μανδρακός, τα μέλη του Συλλόγου Υποστήριξης Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Save an Angel», ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι.

Η παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, παραγωγικών φορέων και συλλόγων της περιοχής μας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την ΑΧΕΠΑ Ρόδου και έχει αναγνωρίσει το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στο νησί.

Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, παρουσίασε τον Απολογισμό της δράσης του Τμήματος, από τον Ιούνιο του 2017 έως το τέλος του έτους. Ένα πλούσιο πράγματι έργο που είναι αποτέλεσμα της εργατικότητας όλων των μελών του Τμήματος της ΑΧΕΠΑ Ρόδου. Ο κ. Γιαννικουρής επεσήμανε ότι: «…αυτή η προσπάθεια καθιστά το Τμήμα μας, ένα από τα πιο δραστήρια στη χώρα και αντανακλά σε κάθε πολίτη αυτού του νησιού…».

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη δραστηριότητα που έχει επιδείξει το Τμήμα Ρόδου από την ίδρυσή του και ευχαρίστησε για την προσφορά τους όχι μόνο στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αλλά στο σύνολο της ροδιακής κοινωνίας, με την ευχή να ενισχυθεί η παρουσία τους και στο μέλλον προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του, τα μέλη του Τμήματος Ρόδου και ανέφερε για τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την ΑΧΕΠΑ Ρόδου, σε κοινές δράσεις προς όφελος της κοινωνίας. Αναγνωρίζοντας το ουσιαστικό έργο των ΑΧΕΠΑΝΣ της Ρόδου ο κ. Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «…το μέλλον του Τμήματος Ρόδου φαίνεται ευοίωνο, να συνεχίσετε να μας κάνετε υπερήφανους!».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ευχαρίστησε για την πρόσκληση, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους και ευχήθηκε καλή χρονιά για το νέο έτος.

Κλείνοντας των κύκλο των χαιρετισμών, ο κ. Γιαννικουρής εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, εξέφρασε την ευγνώμοσύνη και την υπερηφάνεια του, για την Ροδιακή κοινωνία, που αποδεικνύει ότι διαθέτει μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς, προσφέροντας απλόχερα όποτε αυτό είναι αναγκαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «…χωρίς ενεργούς πολίτες, οι δράσεις του Τμήματος δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν…».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, άπαντες αντάλλαξαν εύχες για καλή χρόνια. Ο τυχερός της βραδιάς, ήταν ο κ. Μιχάλης Κουτσούκος που κέρδισε την πατροπαράδοτη χρυσή λίρα Αγγλίας, που προσέφερε το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου ως δώρο, για το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

https://www.youtube.com/watch?v=6pNrsXJN4fU&sns=em

Πηγή: https://12vima.gr/

————————————————

Το τμήμα AHEPA HELLAS HJ-33 της Ρόδου διοργανώνει κοπή Βασιλόπιτας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου

IMG_4796

———————————————————-

Δωρεά 1.500€ για την ενίσχυση του Συλλόγου «Save an Angel» από το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου

save-an-angel
Με οικονομική ενίσχυση 1.500€ για τις ανάγκες του Συλλόγου Υποστήριξης Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Save an Angel», ολοκληρώθηκαν οι δωρεές αλληλεγγύης στις κοινωνικές δομές και τις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας, του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου. Την οικομική ενίσχυση παρέλαβε η πρόεδρος κα Σοφία Αννίνου και τα μέλη του συμβουλίου του συλλόγου.

Ο Πρόεδρος κ. Α. Γιαννικουρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου θέλουν να εκφράσουν δημόσια την ευγνωμοσύνη τους αλλά την ικανοποίηση τους, από την ανταπόκριση της κοινωνίας στις φιλανθρωπικές δράσεις του τμήματος, στα πλαίσια του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Στην προσπάθεια μας αυτή, φάνηκαν ακόμη μια φορά, τα μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς που διαθέτει η Ροδιακή κοινωνία. Η παρουσία όλων είναι το κίνητρο για την διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων δράσεων, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη στήριξη στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Η φιλανθρωπία, η προσφορά και η σύνθεση των δυνάμεων προς επίτευξη κοινών στόχων απέναντι σε μια κοινωνία που χρειάζεται στήριξή, είναι για μας βασική προτεραιότητα και θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του όμορφου και ακριτικού νησιού μας.

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία, ευτυχία και δύναμη για τη συνέχεια.

http://www.dimokratiki.gr/03-01-2018/dorea-1-500e-gia-tin-enischysi-tou-syllogou-save-angel-apo-tmima-achepa-rodou/

———————————————————-

Με την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρόδου ολοκληρώθηκαν οι δωρεές τροφίμων του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου

ahepahj33

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρόδου. Το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Λάκουρας και τα μέλη της διοίκησης κ. Κωνσταντίνος Ζώης, κ. Σταμάτης Παπαποστόλου και κ. Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης ηλικίας, Αμέα και Εθελοντισμού κα. Άννα Ζωάννου και το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιαννικουρής συνεχάρη την κα Ζωάννου για την άριστη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ακολούθησε ενημέρωση της κα αντιδημάρχου για τις δράσεις του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου την περιόδο των Χριστουγέννων και παραδόθηκαν τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ολοκληρώνοντας τις δωρεές του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου στις κοινωνικές δομές του νησιού μας.

Η κα. Ζωάννου συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία αλλά και για την συνολική δράση τμήματος. Ευχαρίστησε δε τα μέλη του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, για την προσφορά και επεσήμανε την σημασία που έχουν οι δωρεές συμπαράστασης προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας δυστυχώς αυξάνουν.

Στην συνέχεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρόδου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους υπευθύνους, για το ουσιαστικό έργο που προσφέρει ο Δήμος Ρόδου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος ο κ. Γιαννικουρής εκφράζοντας το σύνολο των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, επεσήμανε ότι υπάρχει δυνατότητα ευρείας συνεργασίας με το Δήμο Ρόδου σε θέματα που αφορούν στην κοινωνία και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους με υγεία.

Για μας αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη της κοινωνίας και των συμπολιτών μας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Το φιλανθρωπικό μας έργο θα συνεχιστεί και στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/

———————————————————-

Παράδοση 5.000 κιλών τροφίμων από το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου

mitropoli-rodou
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου. Το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης και τα μέλη της διοίκησης πατήρ Χρυσόστομος Παπαλέξης, κ. Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης και κ. Σταμάτης Παπαποστόλου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπλίτη Ρόδου για την επιτυχία της ετήσιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης των Χριστουγέννων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στην Ιαλυσό, σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ και παρέδωσε τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τηρώντας τη δέσμευση όλων των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου να συνδράμουν, στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Αναλυτικότερα από το τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου παραδόθηκαν τα παρακάτω:

1545 κιλά ζυμαρικά
800 κιλά ρύζι
396 κιλά κριθαράκι
800 κιλά αλεύρι
825 κιλά τοματοχυμό
150 λίτρα ελαιόλαδο
600 λίτρα γάλα
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία αλλά και για την συνολική δράση τμήματος. Ευχαρίστησε δε τα μέλη του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, για την πολύ σημαντική αυτή προσφορά και επεσήμανε την ανάγκη που έχει η κοινωνία για τέτοιες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Τέλος ο πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής εκφράζοντας το σύνολο των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους και επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου, ένα λάβαρο με το έμβλημα του τμήματος, ως ενθύμιο της προσφοράς του τμήματος στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Για μας αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη της κοινωνίας και των συμπολιτών μας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Το φιλανθρωπικό μας έργο θα συνεχιστεί και στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

mitropoli-rodou2

———————————————————-

260 κιλά κρέας παρέδωσε το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

rodos-prosfora
Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περ. Ν. Αιγαίου. Το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης και το μέλος της διοίκησης κ. Σταμάτης Παπαποστόλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον εντεταλμένο σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Σύμβουλο κ. Νικόλαο Καραμαρίτη και το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο κ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον κ. Καραμαρίτη για την επιτυχία της ετήσιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης των Χριστουγέννων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στην Ιαλυσό, σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣκαι παρέδωσε για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου 260 κιλά κρέας, τηρώντας τη δέσμευση όλων των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, κατά την περίοδο του εορτών να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία.

Στην συνέχεια ο κ. Καραμαρίτης συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία αλλά και για την συνολική δράση τμήματος. Ευχαρίστησε δε τα μέλη του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, για την προσφορά και επεσήμανε την ανάγκη που έχει η κοινωνία για τέτοιες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Τέλος ο πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής εκφράζοντας το σύνολο των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, ευχήθηκε καλές γιορτές με υγεία και επέδωσε στον κ. Καραμαρίτη ένα λάβαρο με το έμβλημα του τμήματος ως ενθύμιο της συνεργασίας με το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περ. Ν. Αιγαίου.

Για μας αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη της κοινωνίας και των συμπολιτών μας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Το φιλανθρωπικό μας έργο θα συνεχιστεί και στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

———————————————————-

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις προσφοράς του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, στην Ιαλυσό

ahepa-ialusos

Με αφορμή τον εορτασμό των χριστουγέννων, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν ιερό σκοπο, διότι ενωμένοι πετυχαίνουμε περισσότερα. Μια συνάντηση αληλεγγύης που τα χαρακτηριστικά της είναι η ανιδιοτέλεια, η προσφορά και η αγάπη για αυτό το τόπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου Βοηθός Επίσκοπος Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο πατήρ Κωνσταντίνος χατζημιχαήλ, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ρόδου κ. Ευάγγελος Μανδρακός, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού κα Ερμιόνη Μπότσαρη, η Δημ. Σύμβουλος κα Ελπίδα Ατσίδη, ο Δ/κτης του ΑΤ Ιαλυσού κ. Θέμης Καλαμάτας, ο Υ/δκτης της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Ταξίαρχος κ. Αλέξανδρος Τσιρίδης, ο Δ/κτης ΝΑ.Σ.ΡΟ. Αντιπλοίαρχος κ. Ιωσήφ Παπαδάκης Π.Ν., ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου κ. Ιωάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου κα Μαρία Κρητικού, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ελένη Καρύδη και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.

Ο Πρόεδρος κ. Α. Γιαννικουρής, εκ μέρους όλων των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, εξεφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολυπληθή παρουσία των συμπολιτών μας, ευχόμενος τα φετινά Χριστούγεννα να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι ένα δώρο από την κοινωνία, για την κοινωνία.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα για την υποδειγματική συνεργασία και τον επιχειρηματία κ. Κώστα Γρηγορά, που διέθεσε το κατάστημα του ΔΩΡΕΑΝ προκειμένου να υλοποιηθεί η εκδήλωση μας.

Τέλος ευχαρίστησε απο καρδιάς τις εταιρείες χορηγούς της εκδήλωσης:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, Σταθμός Κάτρης, ΔΥΝΑΜΙΣ, ΚΟΖΑΣ, ΙΒΙΣΚΟΣ, ΑΣΠΡΑΚΗΣ, ΤΣΙΓΑΡΙΔΗΣ, Παντοπωλείον ΜΑΡΙΟΣ, ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ, TATAKIS wines, Island Boutique Hotel, FotisGraphics, THAZA, Beautyhall, ραδιοσταθμός Λυχνάρι.

Στην προσπάθεια αυτή φάνηκαν ακόμη μια φορά, τα μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς που διαθέτει η Ροδιακή κοινωνία, από τα χρήματα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν. Η παρουσία όλων είναι το κίνητρο για την διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων δράσεων, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Τα έσοδα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν:

α) για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου

β) για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περ. Ν. Αιγαίου

γ) για την ενίσχυση του Συλλόγου Υποστήριξης Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Save an Angel».

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία στο Οικονομίδειο Στάδιο στην Ιαλυσό, σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟ και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ». Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ρόδου σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟ, στο κατάστημα SEDUCE στην Ιαλυσό.

Με αφορμή τον εορτασμό των χριστουγέννων, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν ιερό σκοπο, διότι ενωμένοι πετυχαίνουμε περισσότερα. Μια συνάντηση αληλεγγύης που τα χαρακτηριστικά της είναι η ανιδιοτέλεια, η προσφορά και η αγάπη για αυτό το τόπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου Βοηθός Επίσκοπος Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο πατήρ Κωνσταντίνος χατζημιχαήλ, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ρόδου κ. Ευάγγελος Μανδρακός, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού κα Ερμιόνη Μπότσαρη, η Δημ. Σύμβουλος κα Ελπίδα Ατσίδη, ο Δ/κτης του ΑΤ Ιαλυσού κ. Θέμης Καλαμάτας, ο Υ/δκτης της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Ταξίαρχος κ. Αλέξανδρος Τσιρίδης, ο Δ/κτης ΝΑ.Σ.ΡΟ. Αντιπλοίαρχος κ. Ιωσήφ Παπαδάκης Π.Ν., ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου κ. Ιωάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου κα Μαρία Κρητικού, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ελένη Καρύδη και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.

Ο Πρόεδρος κ. Α. Γιαννικουρής, εκ μέρους όλων των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, εξεφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολυπληθή παρουσία των συμπολιτών μας, ευχόμενος τα φετινά Χριστούγεννα να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι ένα δώρο από την κοινωνία, για την κοινωνία.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα για την υποδειγματική συνεργασία και τον επιχειρηματία κ. Κώστα Γρηγορά, που διέθεσε το κατάστημα του ΔΩΡΕΑΝ προκειμένου να υλοποιηθεί η εκδήλωση μας.

Τέλος ευχαρίστησε απο καρδιάς τις εταιρείες χορηγούς της εκδήλωσης:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, Σταθμός Κάτρης, ΔΥΝΑΜΙΣ, ΚΟΖΑΣ, ΙΒΙΣΚΟΣ, ΑΣΠΡΑΚΗΣ, ΤΣΙΓΑΡΙΔΗΣ, Παντοπωλείον ΜΑΡΙΟΣ, ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ, TATAKIS wines, Island Boutique Hotel, FotisGraphics, THAZA, Beautyhall, ραδιοσταθμός Λυχνάρι.

Στην προσπάθεια αυτή φάνηκαν ακόμη μια φορά, τα μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς που διαθέτει η Ροδιακή κοινωνία, από τα χρήματα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν. Η παρουσία όλων είναι το κίνητρο για την διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων δράσεων, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Τα έσοδα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν:

α) για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου

β) για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περ. Ν. Αιγαίου

γ) για την ενίσχυση του Συλλόγου Υποστήριξης Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Save an Angel».

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία στο Οικονομίδειο Στάδιο στην Ιαλυσό, σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟ και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ». Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

————————————————————————

Επίσκεψη στο Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ» του Προέδρου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου.

averof-hj33

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, επισκέφθηκε το ιστορικό Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ», ο Πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ HJ – 33 Ρόδου, κ. Αντώνιος Γιαννικουρήςκατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στο ιστορικό αυτό πλοίο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ξενάγηση της έκθεσης, η οποία πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Το πλωτό αυτό μουσείο, που αποτυπώνει πλήρως την ιστορική του διαδρομή αλλά και τις μεγάλες νίκες των Ελλήνων, είναι ένα πλοίο που πραγματικά ενώνει όλους τους Έλληνες.

Τον κ. Γιαννικουρή υποδέχθηκε ο Κυβερνήτης του Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ», Αρχιπλοίαρχος κ. Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος Π.Ν.. Στην συνάντηση που είχαν αργότερα, ο Κυβερνήτης ενημέρωσε πλήρως για την εμπειρία από το πρώτο πιλοτικό ταξίδι του πλοίου στη Θεσσαλονίκη, αναλύοντας πλήρως τις διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Στην συνέχεια ο κ. Γιαννικουρής, επεσήμανε τη σημασία του ιστορικού αυτού πλοίου για τη Δωδεκάνησο και ανέφερε χαρακτηριστικά για την υπογραφή παράδοσης των Γερμανών στην Σύμη, το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ» που ακολούθησε στη Ρόδο, τον Μαϊο του 1945, με τον τότε Αντιβασιλέα και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δαμασκηνό, την πορεία προς την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων και την ανάληψη της Στρατιωτικής Δίοικησης από τον Αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαραλαμπόπουλος επέδωσε στον Πρόεδρο του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, ένα λεύκωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε ανάμνηση της επίσκεψης του στο Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ». Ο κ. Γιαννικούρης αφού ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη για τη φιλοξενία, ανέφερε πως αυτό το πλοίο, στο οποίο είναι συσσωρευμένη όλη η ιστορία του ΠΝ, πρέπει να φιλοξενηθεί σε όλες τις γωνιές της ελλήνικής επικράτειας, με την ευχή να ξεκινήσει από την όμορφη και ακριτική Ρόδο. Ένα ταξίδι που θα φέρει πίσω ιστορικές μνήμες της Δωδεκανήσου και θα ικανοποιήσει το αίτημα πολλών γενεών.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
———————————————————–

ο τμήμα της Ρόδου HJ-33 σας προσκαλούν  την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 σε εορταστική βραδιά

IMG_4483

IMG_4484

IMG_4485

———————————————————–

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ

hj33-nd

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 33 Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, παρέστησαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Π.Ν., κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου κ. Νικολάου Τσούνη.

Στον επίσημο εορτασμό παρέστησαν: o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος με τον Αναπληρωτή του Υπουργό κ. Δημήτρη Βίτσα, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Πολεμικής Αεροπορίας, οι Αρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατιωτικοί Ακόλουθοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Τη Δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συγχοροστατούντος του οικείου ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο κ. Γιαννικουρής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχο κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία στη διοργάνωση της έκθεσης στη Ρόδο και συζήτησαν τις προοπτικές για μελλοντικές δράσεις του Τμήματος Ρόδου με την Υ.Ι.Ν..

Τέλος με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του κ. Αρχηγού την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 33 Ρόδου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για τη πρόσκληση, ευχήθηκε χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και επέδωσε στον ίδιο τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Τμήματος Ρόδου, σε αναγνώριση της μετάβασης μας στη Μεγίστη & Ρω με την Τορπιλάκατο «ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ» (16 Σεπτεμβρίου 2017) και τη διοργάνωση εκ μέρους του Τμήματος της εκθέσεως του Πολεμικού Ναυτικού «Μεθ’ ορμής ακάθεκτου» στη Ρόδο (14 Νοεμβρίου 2017).

http://www.dimokratiki.gr/08-12-2017/sti-scholi-naftikon-dokimon-gia-tis-eortastikes-ekdilosis-tou-polemikou-naftikou-o-proedros-tou-tmimatos-rodou-tis-achepa-ellas/

———————————————————–

IMG_4366

 

——————————————————————————-

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Ρόδου της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ στην εκδήλωση «Thanks Giving Gala Dinner», στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

789-6-744x558

Στην εκδήλωση “Thanks Giving Gala Dinner”, που διοργάνωσε το Τμήμα HJ-17 Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 26 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS. Το Τμήμα HJ-33 Ρόδου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Νιωτάκης, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Ζώης, κ. Σταμάτης Παπαποστόλου και κ. Στέφανος Γραμμένος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο κ. Νικόλαο Τσούνη ΠΝ για τα μελλοντικά σχέδια του Τμήματος Ρόδου σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην Συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής κατά το χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο του Τμήματος HJ-17 Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο για την υποδειγματική εκδήλωση αλλά και για τη συνολική δράση του Τμήματος HJ-17.

Τέλος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, παρέδωσε στον Πρόεδρο κ. Ριζόπουλο εκ μέρους όλων των μελών του Τμήματος Ρόδου, την εικόνα του Αγίου Φανουρίου, με την ευχή ο Άγιος Φανούριος να του φανερώνει τα μονοπάτια της αριστείας και της επιτυχίας.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

—————————————————-

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην παρουσίαση και τα εγκαίνια της ιστορικής έκθεσης του Π.Ν. «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου»

unnamed

Με την ευκαιρία του εορτασμού του Πολιούχου της Ρόδου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, το Τμήμα AHEPA HJ – 33 Ρόδου πραγματοποίησε σε συνεργασία με τηνΥπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στο Κατάλυμα της Ισπανίας την παρουσίαση και τα εγκαίνια της κινητής εκπαιδευτικής έκθεσης «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» για την δράση του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο 1821-1945.

Την παρουσίαση και τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ.κ. Κύριλλος, ο π. Νεκτάριος Πόκκιας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ.. Φώτιος Χατζηδιάκος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης, ο τ. Υπουργός κ. Αρ. Παυλίδης, ο Υποδιοικητής της 95 Α.Δ.Τ..Ε. Ταξίαρχος κ. Αλέξανδρος Τσιρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Α΄ Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γεωργακάκος, ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου Σμήναρχος κ. Λεωνίδας Τσαΐρης, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωσήφ Παπαδάκης (Π.Ν.), ο Υποδιοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κουτρουμάνος (Π.Ν.), ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Α΄ Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καλιωράκης, ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αν. Καθηγητής κ. Σπυρίδων Συρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Ελευθέριος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Δρ.. Ευάγγελος Μανδρακός, ο τ. Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Τσοπανάκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα. Μαρία Μιχαηλίδου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Καρυδάκης, ο Προϊστάμενος της Π.Υ.Τ./Ε.Ο.Τ. Δωδεκανήσου Δρ. Αγαπητός Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Π.Τ. Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Σκιαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Τσιράκος, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. κ. Θωμάς Μητσόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κα. Μαρία Κρητικού, ο Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ρόδου κ. Γεώργιος Στάθης, ο Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Δρ. Παύλος Μπακίρης, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Την Περιφέρεια 25 της AHEPA HELLAS εκπροσώπησε ο Vice President of Civic Responsibility κ. Χρήστος Καραπιπέρης.

Την έκθεση εγκαινίασαν από κοινού ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτιος Χατζηδιάκος και ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωσήφ Παπαδάκης (Π.Ν.).

http://www.dimokratiki.gr/

———————————————–

Με πρωτοβουλία και ενέργειες του τμήματος HJ-33, η Εκπαιδευτική έκθεση «ΜΕΘ΄ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ» του Πολεμικού Ναυτικού, στη Ρόδο

Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, με την ευκαιρία του εορτασμού του Πολιούχου της Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της ιστορικής έκθεσης του Πολεμικού Ναυτικού «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου», την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:45, στο “Κατάλυμα της Ισπανίας” (Οδός Ιπποτών, Ρόδος).

Η έκθεση αναφέρεται συνοπτικά αλλά και περιεκτικά, στα κυριότερα σημεία της ένδοξης και συναρπαστικής ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού από το 1821 μέχρι το 1945, μέσα από την πλούσια εικονογραφική απεικόνιση των πρωταγωνιστών, των πλοίων και των ναυτικών επιχειρήσεων, που καθόρισαν την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελλάδος γενικότερα.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς και την εκδήλωσή μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

IMG_4091

IMG_4015

dimokratiki.gr

————————————————————–

Αποχαιρετισμός του τμήματος HJ-33 Ρόδου ΤΗΣ AHEPA HELLAS στον Διοικητή της ΠΥ Ρόδου-Μια οφειλόμενη τιμή

py-rodou

«Κύριε Δ/κτα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, φίλε Ηλία, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχεις προσφέρει στη ροδιακή κοινωνία».

Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS, αποχαιρέτησαν τον Πύραρχο Ηλία Τσαπούρα και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στη καριέρα του, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017.

Ο πρόεδρος κ. Γιαννικουρής εκ μέρους του Τμήματος HJ-33 Ρόδου επέδωσε στον κ. Τσαπούρα τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του τμήματος, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του στο νησί μας.

Ο κ. Τσαπούρας βαθιά συγκινημένος, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει επιτελέσει το Τμήμα HJ-33 Ρόδου, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκτίμηση στο πρόσωπό του και ευχήθηκε υγεία και καλή τύχη σε όλους.

Στη συνέχεια, σε μια σεμνή τελετή, ακολούθησε η επίσημη υποδοχή των τεσσάρων νέων μελών του Τμήματος Ρόδου, κ.κ. Π. Θαρρενού, Δρ Γ. Παπαντωνάκη, Στ. Παπαποστόλου και Ευ. Τατάκη στο ξενοδοχείο Island Boutique Hotel, στο κέντρο της πόλης.

py-rodou2

 

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/

————————————-

Συνάντηση του Δ.Σ. του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο. Το Τμήμα HJ-33 Ρόδου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Νιωτάκης, ο Γραμματέας κ. Γέωργιος Λάκουρας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μαυρομάτης.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε άριστο κλίμα και δίηρκησε περίπου μία ώρα. Αρχικά ο Πρόεδρος κ. Γιαννικουρής έκανε αναφορά στη δράση του τμήματος από την ίδρυση του, τα μελλοντικά πλάνα της διοίκησης αλλά και τη πρόθεση του τμήματος να συνδράμει στο πολύ σημαντικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Επεσήμανε δε για τη συνεργασία που έχει ήδη το Τμήμα Ρόδου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τοπικούς φορείς, διοργανόντας από κοινού δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει κοινό πεδίο ουσιαστικής συνεργασίας προς επίτευξη κοινών στόχων και σκοπών στην ακριτική περιοχή μας.

Στη συνέχεια ο κ. Περιφερειάρχης συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου για τη δραστηριότητα του Τμήματος Ρόδου και ιδιαιτέρως για την επιτυχημένη εκδήλωση της Ομιλίας του Καθηγητή Δρα Ι.. Μάζη στις 16 Σεπτεμβρίου, την οποία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος ο Πρόεδρος κ. Γιαννικουρής, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο και επέδωσε στον ίδιο ως αναμνηστικό δώρο, ενα λάβαρο με το έμβλημα του Τμήματος Ρόδου, ευχόμενος καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Πηγή: http://www.rodiaki.gr

————————————-

Με τη στήριξη του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS, πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα για τον Καρκίνο του Στόματος

32a7f4ccf3245abc3ae0a577391995ef_XL

Με την στήριξη του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS  πραγματοποιήθηκε  η 1η Ημερίδα για τον Καρκίνο του Στόματος σήμερα το απόγευμα στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου . Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» και ο  Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδ/σου. Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου, με μεγάλη χαρά αγκάλιασαν αυτήν την δράση για το πολύ ευαίσθητο αυτό θέμα, αναλαμβάνοντας τα έξοδα της πολύ σημαντικής αυτής ημερίδας, ως μεγάλος χορηγός. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Λάσκαρης Γ. καθηγητής Ε.Κ..ΠΑ  με θέμα πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του στόματος   η κ.Παρασκευά Μ. Παθολόγος ογκολόγος του Γ.Ν. Ρόδου  με θέμα κακοήθεις όγκοι του στόματος και θεραπευτικές επιλογές  και ο καθηγητής Ε.Κ.ΠΑ κ .Παπαδογεωργάκης Ν. με θέμα θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο στη στοματική κοιλότητα  Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Μουσικού σχολείου Ρόδου

Τέλος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου ευχαρίστησαν τους κκ Μαρία Κρητικού και Νικόλαο Διακογεωργίου, που για ακόμα μια φορά δίνεται η ευκαιρία στο Τμήμα HJ-33 Ρόδου να συνδράμει στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Η φιλανθρωπία και η προσφορά στην κοινωνία είναι βασική προτεραιότητα για εμάς και θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας.

Πηγή: http://12vima.gr
————————————-

Με τη στήριξη του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS, θα πραγματοποιηθεί η 1η Ημερίδα για τον Καρκίνο του Στόματος.

unnamed

Συνάντηση εργασίας διεξήχθη μεταξύ των εκπροσώπων του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδ/σου, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου, όπου αποφασίσθηκε η 1η Ημερίδα για τον Καρκίνο του Στόματος στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00 το απόγευμα να πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» κ. Μαρία Κρητικού όσο και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδ/σου κ. Νικόλαος Διακογεωργίου ανέλυσαν εκτενώς το σκοπό της εκδήλωσης και τόνισαν την αναγκαιότητα της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τον καρκίνο του στόματος. Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου, με μεγάλη χαρά αγκάλιασαν αυτήν την δράση για το πολύ ευαίσθητο αυτό θέμα, αναλαμβάνοντας τα έξοδα της πολύ σημαντικής αυτής ημερίδας, ως μεγάλος χορηγός.

Ο κ. Γιαννικουρής συνεχάρη τους Προέδρους των συλλόγων για αυτήν την πρωτοβουλία άλλα και για την συνολική τους παρουσία, υπογραμμίζοντας ότι η ενημέρωση και η πρόληψη για τον καρκίνο του στόματος είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Τέλος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος HJ-33 Ρόδου ευχαρίστησαν τους κκ Μαρία Κρητικού και Νικόλαο Διακογεωργίου, που για ακόμα μια φορά δίνεται η ευκαιρία στο Τμήμα HJ-33 Ρόδου να συνδράμει στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Η φιλανθρωπία και η προσφορά στην κοινωνία είναι βασική προτεραιότητα για εμάς και θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας.

Πηγή: http://topika-nea.gr


IMG_3617

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην ομιλία του Καθηγητή Δρα Ι. Μάζη, που διοργάνωσε το Τμήμα AHEPA HJ-33 Ρόδου

18 Σεπτεμβρίου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

mazis

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 95 ετών από την ίδρυση της AHEPA (1922 – 2017) το Τμήμα AHEPA HJ – 33 Ρόδου, διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Κατάλυμα της Ισπανίας (οδός Ιπποτών) ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη, Προέδρου του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Γεωστρατηγική αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια».

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη, παρέστησαν: ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Δρ. Νικόλαος Θεοδωρίδης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτιος Χατζηδιάκος, ο Διοικητής της 95 Α.Δ.Τ..Ε. Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Χιονής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Α΄ Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γεωργακάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Σπυρίδων Τάτης, ο Υποδιοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κουτρουμάνος (Π..Ν.), ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Πύραρχος κ. Ηλίας Τσαπούρας και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, τοπικών συλλόγων και φορέων. Χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚΩ και τ. Υπουργός Αρ. Παυλίδης.

Εκ μέρους της AHEPA, παρέστησαν: o Past Canadian President κ. Tony Mavromaras, ο Past Supreme Governor New York κ. Peter Baltis, ο τ. Κυβερνήτης AHEPA HELLAS κ. Γεώργιος Πλοκαμάκης και εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης της AHEPA HELLAS: ο Vice President of Hellenism κ. Βασίλειος Γκρέκας και ο District Marshall κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

http://www.dimokratiki.gr/18-09-2017/megali-antapokrisi-tou-kosmou-stin-omilia-tou-kathigiti-dra-mazi-pou-diorganose-tmima-ahepa-hj-33-rodou/


Ομιλία με θέμα: Γεωστρατιγική αστάθεια στα Ανατολικά Βαλκάνια

Ομιλία Προέδρου Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Ασιατικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ιωάννη Θ. Μάζη με θέμα: “Γεωστρατιγική αστάθεια στα Ανατολικά Βαλκάνια”

Παρασκευσή 15 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα έναρξης 20:00.

Κατάλυμα Ισπανίας (οδός Ιπποτών, Ρόδος)

Είσοδος ελεύθερη.

http://www.dimokratiki.gr/12-09-2017/omilia-tou-kathigiti-dra-ioanni-th-mazi-thema-geostratigiki-astathia-sta-dytika-valkania/

IMG_3106


Δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το Τμήμα AHEPA HJ – 33 Ρόδου

rodos-nosokomeio

Το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2017, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HELLAS HJ – 33 Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής συνοδευόμενος από τον Γραμματέα κ. Γεώργιο Λάκουρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, π. Χρυσόστομο Παπαλέξη, κ. Κωνσταντίνο Ζώη, κ. Πέτρο Δεμερτζή και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονα Νικολάου, παρέδωσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ιατρικό εξοπλισμό για τις ανάγκες του Σταθμού Αιμοδοσίας, αξίας 1.000€.

Τον ιατρικό εξοπλισμό για τις ανάγκες του Σταθμού Αιμοδοσίας, παρέλαβαν εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η Διοικήτρια κ. Κατερίνα Χατζηστρατή και ο Διευθυντής του Σταθμού Αιμοδοσίας Δρ. Ευάγγελος Αγγέλου. Η κ. Χατζηστρατή συνεχάρη τα μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, για τις πρωτοβουλίες τους και τη φιλανθρωπική δράση τους.

Ακολούθως ο κ. Γιαννικουρής, προσέφερε στην κ. Χατζηστρατή, ένα επιτραπέζιο λάβαρο με το έμβλημα του Τμήματος, υπογραμμίζοντας ότι η AHEPA HELLAS Ρόδου θα είναι στη διάθεση του Νοσοκομείου, προκειμένου να συνδράμει στο δύσκολο έργο του, με ότι δυνάμεις διαθέτει.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά οι ανάγκες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Ρ., λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε. Τέλος τα μέλη του Τμήματος HJ – 33 Ρόδου της AHEPA HELLAS ευχαρίστησαν την κ. Χατζηστρατή, για την ευκαιρία που τους δόθηκε να προσφέρουν στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας και δεσμεύθηκαν για μελλοντική συνεργασία με κοινές δράσεις.

Η φιλανθρωπία για το Τμήμα της AHEPA HELLAS Ρόδου είναι βασική προτεραιότητα και θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας.

22 Αυγούστου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα
http://www.dimokratiki.gr/22-08-2017/dipla-sto-geniko-nosokomio-rodou-tmima-ahepa-hj-33-rodou/


Προσφορά του τμήματος HJ-33 της Ρόδου στον αθλητισμό. “We are tennis – Είμαστε το τένις”

we-are-tennis

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΡΟΑ στα γήπεδα του Έλλη, το ΔΣ του ομίλου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Πανάγο κάλεσε και ευχαρίστησε το τμήμα Ρόδου της AHEPA HELLAS για την πολύτιμη και ουσιαστική προσφορά τους στην αναβάθμιση της εγκατάστασης φωτισμού που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα.

Ο έφορος εγκαταστάσεων Έλλη κ. Βασίλης Αράπης με την σειρά του αφού ευχαρίστησε, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του ΔΣ του τμήματος Ρόδου κ. Αντώνη Γιαννικουρή.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι αντιπρόεδροι του ΔΣ του ΡΟΑ κύριοι Σείτης Γιάννης και Ιατρός Ανδρέας και ο Ταμίας κ. Σκουρμαλλάς Ευγένιος. Τον πρόεδρο της AHEPA HELLAS Ρόδου πλαισίωσαν ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Νιωτάκης Κώστας, ο Γραμματέας κ. Λάκουρας Γιώργος και το μέλος κ. Καμπαστάνας Μανώλης .

Πηγή: http://tennis24.gr/


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Τμήματος AHEPA HJ-33 Ρόδου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο

7 Αυγούστου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

episkepsi-ahepa-rodos

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, πραγματοποίησαν μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, την Δευτέρα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.

Το Τμήμα HJ – 33 Ρόδου εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Λάκουρας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: π. Χρυσόστομος Παπαλέξης και κ. Μανόλης. Καμπαστάνας.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε άριστο κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Αρχικά έγινε αναφορά στο σεισμό που έπληξε το νησί της Κω και με αφορμή τις φθορές που υπέστησαν οι Ναοί της Κω, έγινε εκτενής συζήτηση για τα εκκλησιαστικά μνημεία του νησιού μας.

Ο κ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο για τη δράση του Τμήματος από την ίδρυση του, τα μελλοντικά σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τη πρόθεση του τμήματος να συνδράμει στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Επεσήμανε δε στον Σεβασμιώτατο, για τη μακρόχρονη συνεργασία της AHEPA ΕΛΛΑΣ με την Εκκλησία της Ελλάδος,  διοργανώνοντας από κοινού δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Τμήμα Ρόδου για την προσπάθεια που κάνει και στη συνέχεια ανέλυσε πλήρως για τις δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Τέλος ο κ. Γιαννικουρής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και εξέφρασε την επιθυμία των μελών του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, να σταθεί συμπαραστάτης στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.


7 Αυγούστου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

episkepsi-ahepa-rodos

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, πραγματοποίησαν μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, την Δευτέρα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.

Το Τμήμα HJ – 33 Ρόδου εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Λάκουρας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: π. Χρυσόστομος Παπαλέξης και κ. Μανόλης. Καμπαστάνας.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε άριστο κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Αρχικά έγινε αναφορά στο σεισμό που έπληξε το νησί της Κω και με αφορμή τις φθορές που υπέστησαν οι Ναοί της Κω, έγινε εκτενής συζήτηση για τα εκκλησιαστικά μνημεία του νησιού μας.

Ο κ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο για τη δράση του Τμήματος από την ίδρυση του, τα μελλοντικά σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τη πρόθεση του τμήματος να συνδράμει στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Επεσήμανε δε στον Σεβασμιώτατο, για τη μακρόχρονη συνεργασία της AHEPA ΕΛΛΑΣ με την Εκκλησία της Ελλάδος,  διοργανώνοντας από κοινού δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Τμήμα Ρόδου για την προσπάθεια που κάνει και στη συνέχεια ανέλυσε πλήρως για τις δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Τέλος ο κ. Γιαννικουρής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και εξέφρασε την επιθυμία των μελών του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, να σταθεί συμπαραστάτης στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.

Στο συνέδριο «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων», συμμετείχε το Τμήμα Ρόδου Chapter HJ-33  της AHEPA HELLAS.

unnamed

Το Τμήμα Ρόδου της AHEPA HELLAS εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αντ. Γιαννικουρής και ο Γεν. Γραμματέας Γ. Λάκουρας, στο συνέδριο «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων» στο Πνευματικό Κέντρο Ασκληπειού, το Σάββατο στις 29 Ιουλίου 2017, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Μια συνάντηση κατά την οποία μετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων αποδήμων του εξωτερικού και συζητήθηκε διεξοδικά η προετοιμασία του Συνεδρίου Αποδήμων τον Ιούλιο του 2018. Μια ουσιαστική προσπάθεια του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων, διασύνδεσης των Απόδημων Ροδίων με την όμορφη πατρίδα μας, τη Ρόδο.

Στη συνέχεια ο κ. Αντ. Γιαννικουρής απήυθηνε χαιρετισμό στους συνέδρους και κατά την τοποθέτησή του έκανε μια ολοκληρωμένη αναφορά στο πλούσιο έργο της AHEPA προς την Ελλάδα και τους Έλληνες διαχρονικά. Συνακόλουθα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο αριθμό μελών και τμημάτων, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως. Επεσήμανε δε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελλήνων της διασποράς, υπογραμμίζοντας την νοσταλγία για την πατρίδα, την ανιοδιοτελή προσφορά στην πατρίδα, τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων με απότερο σκοπό τη διάδοση του Ελληνισμού στις επόμενες γεννιές.

Κλείνοντας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους διοργανοτές για αυτήν την πολύ σημαντική δράση. Δήλωσε δε και εκφράζοντας το σύνολο των μελών του τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS, ότι θα συνδράμει για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του συνεδρίου ως οφείλει, αφού η AHEPA είναι ο μεγαλύτερος Ομογενειακός Οργανισμός.

http://www.dimokratiki.gr/29-07-2017/sto-synedrio-synantisi-ton-apodimon-rodion-symmetiche-tmima-rodou-tis-ahepa-ellas/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook


Το φθινόπωρο στη Ρόδο η έκθεση του Πολεμικού Ναυτικού, με τίτλο: «Μεθ’ ορμής ακάθεκτου»

11 Ιουλίου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

ekthesi-rodos

Εθιμοτυπική επίσκεψη, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο κ. Νικόλαο Τσούνη Π.Ν. (στο γραφείο του στο ΥΕΘΑ στην Αθήνα) πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS, κ. Αντώνης Γιαννικουρής.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής HJ – 17 της AHEPA HELLAS κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, απο το Τμήμα του οποίου προήλθε η ίδρυση της Ρόδου. Το Τμήμα HJ – 17, διατηρεί παραδοσιακά άριστες σχέσεις συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο κ. Α. Γιαννικουρής επεσήμανε στον κ. Αρχηγό, οτι η Ρόδος εκτός απο όμορφος και τουριστικός προορισμός ειναι κατεξοχήν ακριτική και για λόγους εθνικής σημασίας ζήτησε, η Ρόδος να οργανώσει την έλευση της κινητής έκθεσης του Πολεμικού Ναυτικού, με τίτλο: «Μεθ’ ορμής ακάθεκτου».

Ο κ. Αρχηγός του ΓΕΝ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των μελών της AHEPA HELLAS της Ρόδου και η έκθεση θα έλθει στο νησί μας, στα μέσα του φθινοπώρου 2017. Τέλος ο κ. Αντώνης Γιαννικούρης ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό και επέδωσε στον ίδιο ως αναμνηστικό δώρο, ένα λάβαρο με το έμβλημα του Τμήματος Ρόδου.

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος για το νησί μας, ώστε να καταστεί δυνατό όλοι οι Δωεδεκανήσιοι συμπολίτες μας, να την επισκεφθούν.

http://www.dimokratiki.gr/11-07-2017/fthinoporo-sti-rodo-ekthesi-tou-polemikou-naftikou-titlo-meth-ormis-akathektou


Δωρεά 2.000€ στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» από το Τμήμα Ρόδου της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ

1 Ιουλίου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

dwrea rodos

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου HJ-33 της AHEPA HELLAS, κ. Α. Γιαννικουρής επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Φ. Νικολάου και τα μέλη του συλλόγου.

Ο κ. Α. Γιανικουρής αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς των μελών του Τμήματος Ρόδου, επεσήμανε ακόμη μια φορά το πολύ σημαντικό έργο και την προσφορά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου στην εθελοντική αιμοδοσία.

Αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Φ. Νικολάου για την εξαιρετική συνεργασία της απόλυτα επιτυχημένης εκδήλωσης, του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη της 14ης Ιουνίου, δεσμεύθηκε ότι το Τμήμα Ρόδου HJ-33 της AHEPA HELLAS, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου αλλά και σε κάθε δράση προς όφελος της κοινωνίας.

Το Τμήμα Ρόδου HJ-33 της AHEPA HELLAS, συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο για το νησί μας, ενίσχυσε το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», με το ποσό των 2.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του.

Στην συνέχεια ο κ. Φ. Νικολάου συνεχάρη τον κ. Α. Γιαννικουρή και τα μέλη της διοίκησης του Τμήματος Ρόδου για τη αποτελεσματική τους δράση και ευχαρίστησε τόσο για τη δωρεά του χρηματικού ποσού όσο και για την απονομή της τιμητικής πλακέτας με τον έμβλημα της AHEPA HELLAS, ως αναγνώριση των κόπων του ιδίου αλλά και των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Η φιλανθρωπία, η προσφορά και η σύνθεση των δυνάμεων προς επίτευξη κοινών στόχων, είναι βασική προτεραιότητα για το Τμήμα Ρόδου HJ-33 των AHEPA HELLAS και θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του όμορφου και ακριτικού νησιού μας.

thumbnail_19679916_1984871648447990_1196628437_n

http://www.dimokratiki.gr/01-07-2017/dorea-2-000e-sto-syllogo-ethelonton-emodoton-rodou-agios-efrem-apo-tmima-rodou-tis-achepa-ellas/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook


Η φιλανθρωπική εκδήλωση του Τμήματος Ρόδου της AHEPAHELLAS για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

17 Ιουνίου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

ekd-rod

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου, η φιλανθρωπική εκδήλωση του Τμήματος Ρόδου της AHEPAHELLAS, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και το Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στο baia sea side στο κέντρο της Ρόδου.

Με αφορμή την Παγκόσμια επέτειο, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό. Μια συνάντηση αληλεγγύης που τα χαρακτηριστικά της είναι η ανιδιοτέλεια, η προσφορά και η αγάπη για αυτό το τόπο, διότι ενωμένοι πετυχαίνουμε περισσότερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχημανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας, ο έκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ, ο τ. Δήμαρχος κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ρόδου κ. Ε. Μανδρακός, η Περ. Σύμβουλος κα Χ. Γιασιράνη, ο Περ. Σύμβουλος κ. Χ. Μπάρδος, ο Περ. Σύμβουλος κ. Α. Ανανίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γ. Κακούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Διακοσταματίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Λ. Χατζηιωάννου, η Αντιδήμαρχος κα Μ. Χατζηλαζάρου, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Στ. Παρδαλός, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σ. Καλαθενός, η Δημ. Σύμβουλος κα Ε. Ατσίδη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Ν. Αιγαίου κ. Ι. Μαρίνος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου κ. Ι. Γλυνός, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ε. Καρύδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδ/σου κα Μ. Κρητικού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του ΡΟΑ κ. Μ. Πανάγος και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.

Η παρουσία των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής μας αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει ήδη αγκαλιάσει, την ίδρυση αυτού του τόσο σημαντικού οργανισμού στη Δωδεκάνησο, με έδρα τη Ρόδο. Το Τμήμα Ρόδου, ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο με πρωτοβουλία κάποιων από μας και έχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS, κ. Α. Γιαννικουρής, εξεφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολυπληθή παρουσία των συμπολιτών μας στη εκδήλωση και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η δυναμη αυτών των δράσεων είναι η ίδια κοινωνία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» κ. Φ. Νικολάου και τον Πρόεδρο του ΡΟΑ για την άψογη συνεργασία. Τέλος ευχαρίστησε απο καρδιάς τους χορηγούς της εκδήλωσης, οι οποίοι ακούραστοι στηρίζουν τη δράση του Τμήματος Ρόδου από τη πρώτη στιγμή.

Στην προσπάθεια αυτή, φάνηκαν τα μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς που διαθέτει η Ροδιακή κοινωνία, από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν. Η παρουσία όλων είναι το κίνητρο για την διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων δράσεων, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

12 Ιουνίου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

rodos-synenteuksi
Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου και ο Πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αντισφάιρισης κ. Μιχάλης Πανάγος, σήμερα στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου στις 12.00, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έγινε μια ιστορική αναφορά για τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και επισημάνθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε σχέση με την εθελοντική αιμοδοσία και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται καθώς και τα ωφέλη από ευρύτερες συνεργασίες προς επίτευξη κοινών στόχων που αφορούν την ίδια την κοινωνία.

Στα πλάισια αυτής της Παγκόσμιας επετείου, το τμήμα Ρόδου της AHEPA HELLAS συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο για το νησί μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου (Άγιος Εφραίμ) και τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης (ΡΟΑ), διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση, στο κέντρο baia sea side (έναντι Casino Ρόδου), την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00, προκείμενου να τιμήσουμε την σημαντική αυτή ημέρα.

Ένα κάλεσμα προς τη ροδιακή κοινωνία, να δώσει το παρόν και όλοι μαζί να στείλουμε από τη Ρόδο, ένα ηχυρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Τέλος θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στους χορηγούς της εκδήλωσης, που ακούραστοι στηρίζουν αυτές τις δράσεις εθελοντισμού.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες:

του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».
των εγκαταστάσεων του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης

http://www.dimokratiki.gr/12-06-2017/synentefxi-typou-gia-tis-ekdilosis-tis-pagkosmias-imeras-ethelonti-emodoti/


Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Ρόδου AHEPA HELLAS HJ-33

Σε κλίμα ενότητας έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Τμήματος Ρόδου AHEPA HELLAS HJ-33 Rhodes, στο ξενοδοχείο Island Boutique Hotel, στη Ρόδο.

Στην συνεδρίαση έγινε αναφορά στη δυναμική και το πολύ σημαντικό έργο του τμήματος μέσα στο λίγο χρόνο από την ίδρυση του. Το γεγονός αυτό καθιστά το Τμήμα Ρόδου ένα από τα πιο παραγωγικά τμήματα του District-25 της χώρας μας.
Ο νέος Πρόεδρος κ. Α. Γιαννικουρής ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο †Αρχιμ. π. Ραφαήλ Σίδερη και τον Αντιπρόεδρο π. Χρυσόστομο Παπαλέξη, που είναι οι εμπνευστές της ίδρυσής του Τμήματος Ρόδου καθώς και τα μέλη του τμήματος. Επεσήμανε δε ότι η σύνθεση της νέας Διοίκησης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ταυτόχρονα εμπιστοσύνης στη νέα γενιά, με όρεξη για σκληρή δουλειά προκείμενου το chapter να πετύχει ακόμα υψηλότερους στόχους.
Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός για το Τμήμα των AHEPA HELLAS HJ-33 της Ρόδου, είναι βασική προτεραιότητα και θα συνεχίστει στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του όμορφου και ακριτικού νησιού μας.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος  για την περίοδο από 01.07.2017 έως 31.06.2018, έχει ως κατωτέρω:

Πρόεδρος: Αντώνης Γιαννικουρής
Αντιπρόεδρος: Κώνσταντίνος Νιωτάκης
Γραμματέας: Γεώργιος Λάκουρας
Ταμίας: Κωνσταντίνος Ιωακείμ
Διευθυντής Ελληνισμού: Ιωάννης Παπαδομαρκάκης
Διευθυντής Φιλανθρωπίας: Γρηγόρης Παγώνης
Διευθυντής Εκπαιδεύσεως: Δημήτρης Καβάλλας
Διευθυντής Κοιν. Υπευθυνότητας : Γεώργιος Μαυρομάτης
Διευθυντής Οικογενείας & Αριστείας: Ευάγγελος Μανδρακός
Διευθυντής Αθλητισμού: Θανάσης Αμπελιώτης
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων: Μιχάλης Σπανουδάκης

IMG_1999

Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στο Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας από το τμήμα Ρόδου AHEPA HELLAS HJ33

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παράδοση του ειδικού ιατρικού κρεβατιού – μπάνιου, αξίας 5.500€ που δώρισε το Τμημα της AHEPA ΗELLAS HJ – 33 ΡΟΔΟΥ, το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου 2017, στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Ν. Αιγαίου, στα Κολύμπια.
Τον πολύτιμο αυτο ιατρικό εξοπλισμό, παρέλαβε εκ μέρους του Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ι. Μαρίνος και ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Β. Κυρίτσης. Στην λιτή τελετή παράδοσης παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου HJ-33, Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Σίδερης, ο Αντιπρόεδρος Οικονόμος π. Χρυσόστομος Παπαλέξης, ο Γραμματέας κ. Α. Γιαννικουρής, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κ. Ζώης  και τα μέλη του τοπικού Τμήματος κ.κ. Ε. Μανδρακός, Κ. Νιωτάκης και Γρ. Παγώνης.

Στην σημαντική αυτή στιγμή για το Τμήμα της Ρόδου και την τοπική κοινωνία, παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ι. Φλεβάρης, ο Αντιδήμαρχος Ροδου κ. Σ. Διακοσταματίου, ο κ. Ηλ. Πιπίνος, ο District Treasurer της Περιφέρειας D-25  AHEPA HELLAS κ. Κώνσταντίνος Βαρσάμης και ο District Marshall κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε η επίσημη υποδοχή των δυο νέων μελών του Τμήματος Ρόδου, κ.κ. Στ. Γραμμένος και Π. Δεμερτζής στο ξενοδοχείο Island Boutique Hotel, στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου, των μελών του Τμήματος, στο οποίο παρακάθισαν και τα δύο μέλη της Κεντρικής Διοίκησης της ΑHEPA HELLAS.

Η φιλανθρωπία για το Τμήμα των ΑΧΕΠΑ της Ρόδου ειναι βασική προτεραιότητα και θα συνεχίστει και στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του όμορφου και ακριτικού νησιού μας.

IMG_1606

IMG_1576

IMG_1607

IMG_1611

IMG_1609


Ευχές Πάσχα

Tον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τίμησε το Τμήμα AHEPA HELLAS HJ–33 Ρόδου

Unknown-744x942

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τίμησε το Τμήμα AHEPA HELLAS HJ–33 Ρόδου, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου. Ο κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε την περιοχή μας, για τις επίσημες εκδηλώσεις του Εορτασμού της Επετείου της Ενώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και την επίσημη τελετή ανακήρυξής του ως Επιτίμου Δημότη Ρόδου.

Με την ευκαιρία αυτή ο Γραμματέας του Τμήματος AHEPA HELLAS HJ–33 Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τις δράσεις της ΑΧΕΠΑ στη Ρόδο και του επέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. του Τμήματος και του Προέδρου Αρχιμανδρίτου π. Ραφαήλ Σίδερη, τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό λάβαρο με το έμβλημα της ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τις αξιόλογες δράσεις του Τμήματος μας και μας παρότρυνε να συνεχίσουμε το έργο μας με αμείωτη ένταση, υπέρ του ακριτικού νησιού μας και των κατοίκων του.

Πηγή: www.dimokratiki.gr


Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το chapter HJ-33

Unknown-6-744x506

Την Πέμπτη 23/02/2017, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το chapter HJ-33 των AHEPA HELLAS στο εστιατόριο NISOS, στη Ρόδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζηωάννου, ο Προέδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Γιάννης Μαρίνος, ο Πρόεδρος του ΡΟΑ κ. Μιχάλης Πανάγος, ο Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Άγιος Εφραίμ κ. Φιλήμονας Νικολάου, ο τ. Βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι.

Η παρουσία των πολιτκών αρχών της περιοχής μας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει ήδη αγκαλιάσει, την ίδρυση αυτού του τόσο σημαντικού οργανισμού στη Δωδεκάνησο, με έδρα τη Ρόδο.

Unknown-7

Ο ΑΧΕΠΑ, στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, ως ο μεγαλύτερος ομογενειακός εθελοντικός και φιλανθρωπικός οργανισμός, παρέδωσε στον Προέδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό αξίας 5.500€, που τοσο πολύ είχε ανάγκη. Ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Την δωρεά παρέδωσε στον κ. Μαρίνο, ο Πρόεδρος του chapter33, πατήρ Ραφαήλ.

Ο κ. Μαρίνος συγκινημένος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Ν. Αιγαίου, ευχόμενος τέτοιες δράσεις αληλλεγγύης, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση στην κοινωνία.

Με αφορμή τον εορτασμό του νέου έτους, ο Γραμματέας του chapter33, κ. Αντώνης Γιαννικουρής, καλωσόρισε τα νέα μέλη στην οικογένεια των AHEPA HELLAS κ. Κρατημμένο Στάθη, κ. Λάκουρα Γιώργο, κ. Μαυρομάτη Γιώργο, κ. Μιχαλάκη Θωμάγγελο, κ. Πάντη Γιώργο, κ. Σταυρούλη Δημήτρη, κ. Στέργου Γιώργο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, άπαντες αντάλλαξαν εύχες για καλή χρόνια. Ο τυχερός της βραδιάς, που κέρδισε το φλουρί ήταν ο κ. Μιχάλης Σπανουδάκης.

Πηγή: www.dimokratiki.gr


Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί της Ρόδου
IMG_0800


Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016, αφίχθη με πτήση της Aegean Airlines, στο νησί της Ρόδου ο Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, συνοδευόμενος από το Γραμματέα του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και το μέλος κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο.

Την ίδια ημέρα πραγματοποίησε διαδοχικές εθιμοτυπικές επισκέψεις με τις Αρχές του νησιού. Λόγω εμπυρέτου ασθενείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, δεν κατέστη εφικτό να γίνει όπως ήταν προγραμματισμένο, η συνάντηση στο Επισκοπείο Ρόδου.

Ο Δρ. Πλοκαμάκης ακολούθως συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλεως (12:30 μ.μ.), όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρώτο πολίτη του νησιού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρόδος.  Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αυξανόμενη μεταναστευτική ροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, οι προοπτικές αύξησης του ποιοτικού τουρισμού καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων με τους απόδημους Ροδίους της Διασποράς. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον Κυβερνήτη και στα μέλη της συνοδείας του, βιβλία σχετικά με την ιστορία του νησιού και ο Κυβερνήτης ανταπέδωσε με συλλεκτικό πιάτο.

Το μεσημέρι ο Κυβερνήτης συναντήθηκε με το Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. και Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Ρόδου, Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ματζάκο, στο Στρατόπεδο «Κατεχάκη», στη Κοσκινού Ρόδου (13:30 μ.μ.). Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επισκέψεως ο Στρατηγός ενημέρωσε τον Κυβερνήτη για τη σημαντική αποστολή και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο ακριτικό νησί της Ρόδου, ενώ έγινε αναφορά από τον Δρ. Πλοκαμάκη για τις ενέργειες που κάνει η A.H.E.P.A. για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στα μείζονα εθνικά θέματα, σε υψηλούς πολιτικούς κύκλους των Η.Π.Α. Τέλος ο Στρατηγός επέδωσε αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει το έμβλημα της Α.Δ.Τ.Ε. στον Κυβερνήτη και ο Δρ. Πλοκαμάκης ανταπέδωσε με μια γραβάτα με κεντητό το σήμα της Οργάνωσης. Ο εκ των συνοδών του Κυβερνήτου, Γραμματέας του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, προσέφερε στο Στρατηγό αναμνηστικό επιτραπέζιο λαβαράκι, με το σήμα του Τμήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ίδρυση του τοπικού Τμήματος της Ρόδου.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας, παρατέθηκε επίσημο φιλανθρωπικό δείπνο, στο εστιατόριο «Νησί», στο κέντρο της πόλεως της Ρόδου, στο οποίο παρακάθισαν: o Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Διοικητής της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ματζάκος. Προ της ενάρξεως του δείπνου ο Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, απευθυνόμενος προς τα νέα μέλη του υπό ίδρυση Τμήματος Ρόδου, στις συζύγους και τους οικείους τους, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην σχεδόν 100ετή ιστορία της οργάνωσης και στις δράσεις της.

Το νέο ιδρυθέν Τμήμα έχει 15 τακτικά μέλη. Πρόεδρος του Τμήματος είναι το παλαιό μέλος της A.H.E.P.A. Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Σίδερης, Θεολόγος – Καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Τα μέλη τα οποία απαρτίζουν το Τμήμα (Chapter) Ρόδου είναι: ο Οικονόμος π. Χρυσόστομος Παπαλέξης, ο αρχιτέκτων και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο αν. διευθυντής της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, ο έμπορος κ. Κωνσταντίνος Χριστουλίδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λ.Τ. Γενναδίου κ Δημήτριος Καβάλλας, ο φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Ιωακείμ, ο Ιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Δρ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Αμπελιώτης, ο μηχανικός της Δ.Ε.Η. Ρόδου κ. Γρηγόριος Παγώνης, ο πολιτικός μηχανικός κ. Εμμανουήλ Καμπαστάνας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης και ο ασφαλιστής κ. Μιχαήλ Σπανουδάκης.

Τέλος ο Κυβερνήτης Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης επέδωσε στον Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Σίδερη, το σήμα πέτου (pin) και το δίπλωμα του Προέδρου του Τμήματος Ρόδου και του παρέδωσε το λάβαρο, στο οποίο απεικονίζεται το σήμα της A.H.E.P.A. και το περίγραμμα του νησιού.. Το τοπικό Τμήμα της Ρόδου είναι το 33ο Τμήμα (Chapter HJ – 33 Rhodes) της Ελληνικής Περιφέρειας (District 25 – Hellas). Κατόπιν ο Πρόεδρος του Τμήματος π. Ραφαήλ, επέδωσε τα σήματα πέτου (κομβιοδόχης) στα εκλεκτά μέλη της Ροδιακής κοινωνίας, που θα επανδρώσουν το Τμήμα, τους ευχήθηκε δύναμη και τους ζήτησε να εργαστούν όλοι για το καλό του νησιού.

IMG_6844 (1)

IMG_6858

IMG_6896

CSS transforms are not supported in your browser CSS transitions are not supported in your browser Sorry, only modern browsers.