TwitterRssFacebookLinkedin

Chapter HJ-33 – Rhodes

Layout 1

2017-2018 Chapter Officers

Πρόεδρος: Αντώνης Γιαννικουρής
Αντιπρόεδρος: Κώνσταντίνος Νιωτάκης
Γραμματέας: Γεώργιος Λάκουρας
Ταμίας: Κωνσταντίνος Ιωακείμ
Διευθυντής Ελληνισμού: Ιωάννης Παπαδομαρκάκης
Διευθυντής Φιλανθρωπίας: Γρηγόρης Παγώνης
Διευθυντής Εκπαιδεύσεως: Δημήτρης Καβάλλας
Διευθυντής Κοιν. Υπευθυνότητας: Γεώργιος Μαυρομάτης
Διευθυντής Οικογενείας & Αριστείας: Ευάγγελος Μανδρακός
Διευθυντής Αθλητισμού: Θανάσης Αμπελιώτης
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων: Μιχάλης Σπανουδάκης

PCP  Αρχιμ. π. Ραφαήλ Σίδερης

 

HJ-33 Recent News

Η φιλανθρωπική εκδήλωση του Τμήματος Ρόδου της AHEPAHELLAS για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

17 Ιουνίου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

ekd-rod

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου, η φιλανθρωπική εκδήλωση του Τμήματος Ρόδου της AHEPAHELLAS, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και το Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στο baia sea side στο κέντρο της Ρόδου.

Με αφορμή την Παγκόσμια επέτειο, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό. Μια συνάντηση αληλεγγύης που τα χαρακτηριστικά της είναι η ανιδιοτέλεια, η προσφορά και η αγάπη για αυτό το τόπο, διότι ενωμένοι πετυχαίνουμε περισσότερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχημανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας, ο έκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ, ο τ. Δήμαρχος κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ρόδου κ. Ε. Μανδρακός, η Περ. Σύμβουλος κα Χ. Γιασιράνη, ο Περ. Σύμβουλος κ. Χ. Μπάρδος, ο Περ. Σύμβουλος κ. Α. Ανανίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γ. Κακούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Διακοσταματίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Λ. Χατζηιωάννου, η Αντιδήμαρχος κα Μ. Χατζηλαζάρου, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Στ. Παρδαλός, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σ. Καλαθενός, η Δημ. Σύμβουλος κα Ε. Ατσίδη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Ν. Αιγαίου κ. Ι. Μαρίνος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου κ. Ι. Γλυνός, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ε. Καρύδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδ/σου κα Μ. Κρητικού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του ΡΟΑ κ. Μ. Πανάγος και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.

Η παρουσία των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής μας αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει ήδη αγκαλιάσει, την ίδρυση αυτού του τόσο σημαντικού οργανισμού στη Δωδεκάνησο, με έδρα τη Ρόδο. Το Τμήμα Ρόδου, ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο με πρωτοβουλία κάποιων από μας και έχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS, κ. Α. Γιαννικουρής, εξεφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολυπληθή παρουσία των συμπολιτών μας στη εκδήλωση και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η δυναμη αυτών των δράσεων είναι η ίδια κοινωνία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» κ. Φ. Νικολάου και τον Πρόεδρο του ΡΟΑ για την άψογη συνεργασία. Τέλος ευχαρίστησε απο καρδιάς τους χορηγούς της εκδήλωσης, οι οποίοι ακούραστοι στηρίζουν τη δράση του Τμήματος Ρόδου από τη πρώτη στιγμή.

Στην προσπάθεια αυτή, φάνηκαν τα μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς που διαθέτει η Ροδιακή κοινωνία, από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν. Η παρουσία όλων είναι το κίνητρο για την διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων δράσεων, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

12 Ιουνίου 2017 • Από Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

rodos-synenteuksi
Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου και ο Πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αντισφάιρισης κ. Μιχάλης Πανάγος, σήμερα στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου στις 12.00, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έγινε μια ιστορική αναφορά για τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και επισημάνθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε σχέση με την εθελοντική αιμοδοσία και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται καθώς και τα ωφέλη από ευρύτερες συνεργασίες προς επίτευξη κοινών στόχων που αφορούν την ίδια την κοινωνία.

Στα πλάισια αυτής της Παγκόσμιας επετείου, το τμήμα Ρόδου της AHEPA HELLAS συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο για το νησί μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου (Άγιος Εφραίμ) και τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης (ΡΟΑ), διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση, στο κέντρο baia sea side (έναντι Casino Ρόδου), την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00, προκείμενου να τιμήσουμε την σημαντική αυτή ημέρα.

Ένα κάλεσμα προς τη ροδιακή κοινωνία, να δώσει το παρόν και όλοι μαζί να στείλουμε από τη Ρόδο, ένα ηχυρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Τέλος θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στους χορηγούς της εκδήλωσης, που ακούραστοι στηρίζουν αυτές τις δράσεις εθελοντισμού.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες:

του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».
των εγκαταστάσεων του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης

http://www.dimokratiki.gr/12-06-2017/synentefxi-typou-gia-tis-ekdilosis-tis-pagkosmias-imeras-ethelonti-emodoti/


Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Ρόδου AHEPA HELLAS HJ-33

Σε κλίμα ενότητας έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Τμήματος Ρόδου AHEPA HELLAS HJ-33 Rhodes, στο ξενοδοχείο Island Boutique Hotel, στη Ρόδο.

Στην συνεδρίαση έγινε αναφορά στη δυναμική και το πολύ σημαντικό έργο του τμήματος μέσα στο λίγο χρόνο από την ίδρυση του. Το γεγονός αυτό καθιστά το Τμήμα Ρόδου ένα από τα πιο παραγωγικά τμήματα του District-25 της χώρας μας.
Ο νέος Πρόεδρος κ. Α. Γιαννικουρής ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο †Αρχιμ. π. Ραφαήλ Σίδερη και τον Αντιπρόεδρο π. Χρυσόστομο Παπαλέξη, που είναι οι εμπνευστές της ίδρυσής του Τμήματος Ρόδου καθώς και τα μέλη του τμήματος. Επεσήμανε δε ότι η σύνθεση της νέας Διοίκησης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ταυτόχρονα εμπιστοσύνης στη νέα γενιά, με όρεξη για σκληρή δουλειά προκείμενου το chapter να πετύχει ακόμα υψηλότερους στόχους.
Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός για το Τμήμα των AHEPA HELLAS HJ-33 της Ρόδου, είναι βασική προτεραιότητα και θα συνεχίστει στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του όμορφου και ακριτικού νησιού μας.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος  για την περίοδο από 01.07.2017 έως 31.06.2018, έχει ως κατωτέρω:

Πρόεδρος: Αντώνης Γιαννικουρής
Αντιπρόεδρος: Κώνσταντίνος Νιωτάκης
Γραμματέας: Γεώργιος Λάκουρας
Ταμίας: Κωνσταντίνος Ιωακείμ
Διευθυντής Ελληνισμού: Ιωάννης Παπαδομαρκάκης
Διευθυντής Φιλανθρωπίας: Γρηγόρης Παγώνης
Διευθυντής Εκπαιδεύσεως: Δημήτρης Καβάλλας
Διευθυντής Κοιν. Υπευθυνότητας : Γεώργιος Μαυρομάτης
Διευθυντής Οικογενείας & Αριστείας: Ευάγγελος Μανδρακός
Διευθυντής Αθλητισμού: Θανάσης Αμπελιώτης
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων: Μιχάλης Σπανουδάκης

IMG_1999

Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στο Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας από το τμήμα Ρόδου AHEPA HELLAS HJ33

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παράδοση του ειδικού ιατρικού κρεβατιού – μπάνιου, αξίας 5.500€ που δώρισε το Τμημα της AHEPA ΗELLAS HJ – 33 ΡΟΔΟΥ, το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου 2017, στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Ν. Αιγαίου, στα Κολύμπια.
Τον πολύτιμο αυτο ιατρικό εξοπλισμό, παρέλαβε εκ μέρους του Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ι. Μαρίνος και ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Β. Κυρίτσης. Στην λιτή τελετή παράδοσης παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου HJ-33, Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Σίδερης, ο Αντιπρόεδρος Οικονόμος π. Χρυσόστομος Παπαλέξης, ο Γραμματέας κ. Α. Γιαννικουρής, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κ. Ζώης  και τα μέλη του τοπικού Τμήματος κ.κ. Ε. Μανδρακός, Κ. Νιωτάκης και Γρ. Παγώνης.

Στην σημαντική αυτή στιγμή για το Τμήμα της Ρόδου και την τοπική κοινωνία, παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ι. Φλεβάρης, ο Αντιδήμαρχος Ροδου κ. Σ. Διακοσταματίου, ο κ. Ηλ. Πιπίνος, ο District Treasurer της Περιφέρειας D-25  AHEPA HELLAS κ. Κώνσταντίνος Βαρσάμης και ο District Marshall κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε η επίσημη υποδοχή των δυο νέων μελών του Τμήματος Ρόδου, κ.κ. Στ. Γραμμένος και Π. Δεμερτζής στο ξενοδοχείο Island Boutique Hotel, στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου, των μελών του Τμήματος, στο οποίο παρακάθισαν και τα δύο μέλη της Κεντρικής Διοίκησης της ΑHEPA HELLAS.

Η φιλανθρωπία για το Τμήμα των ΑΧΕΠΑ της Ρόδου ειναι βασική προτεραιότητα και θα συνεχίστει και στο προσεχές μέλλον, προς όφελος των κατοίκων του όμορφου και ακριτικού νησιού μας.

IMG_1606

IMG_1576

IMG_1607

IMG_1611

IMG_1609


Ευχές Πάσχα

Tον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τίμησε το Τμήμα AHEPA HELLAS HJ–33 Ρόδου

Unknown-744x942

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τίμησε το Τμήμα AHEPA HELLAS HJ–33 Ρόδου, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου. Ο κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε την περιοχή μας, για τις επίσημες εκδηλώσεις του Εορτασμού της Επετείου της Ενώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και την επίσημη τελετή ανακήρυξής του ως Επιτίμου Δημότη Ρόδου.

Με την ευκαιρία αυτή ο Γραμματέας του Τμήματος AHEPA HELLAS HJ–33 Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τις δράσεις της ΑΧΕΠΑ στη Ρόδο και του επέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. του Τμήματος και του Προέδρου Αρχιμανδρίτου π. Ραφαήλ Σίδερη, τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό λάβαρο με το έμβλημα της ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τις αξιόλογες δράσεις του Τμήματος μας και μας παρότρυνε να συνεχίσουμε το έργο μας με αμείωτη ένταση, υπέρ του ακριτικού νησιού μας και των κατοίκων του.

Πηγή: www.dimokratiki.gr


Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το chapter HJ-33

Unknown-6-744x506

Την Πέμπτη 23/02/2017, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το chapter HJ-33 των AHEPA HELLAS στο εστιατόριο NISOS, στη Ρόδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζηωάννου, ο Προέδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Γιάννης Μαρίνος, ο Πρόεδρος του ΡΟΑ κ. Μιχάλης Πανάγος, ο Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Άγιος Εφραίμ κ. Φιλήμονας Νικολάου, ο τ. Βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι.

Η παρουσία των πολιτκών αρχών της περιοχής μας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει ήδη αγκαλιάσει, την ίδρυση αυτού του τόσο σημαντικού οργανισμού στη Δωδεκάνησο, με έδρα τη Ρόδο.

Unknown-7

Ο ΑΧΕΠΑ, στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, ως ο μεγαλύτερος ομογενειακός εθελοντικός και φιλανθρωπικός οργανισμός, παρέδωσε στον Προέδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό αξίας 5.500€, που τοσο πολύ είχε ανάγκη. Ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Την δωρεά παρέδωσε στον κ. Μαρίνο, ο Πρόεδρος του chapter33, πατήρ Ραφαήλ.

Ο κ. Μαρίνος συγκινημένος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περ. Ν. Αιγαίου, ευχόμενος τέτοιες δράσεις αληλλεγγύης, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση στην κοινωνία.

Με αφορμή τον εορτασμό του νέου έτους, ο Γραμματέας του chapter33, κ. Αντώνης Γιαννικουρής, καλωσόρισε τα νέα μέλη στην οικογένεια των AHEPA HELLAS κ. Κρατημμένο Στάθη, κ. Λάκουρα Γιώργο, κ. Μαυρομάτη Γιώργο, κ. Μιχαλάκη Θωμάγγελο, κ. Πάντη Γιώργο, κ. Σταυρούλη Δημήτρη, κ. Στέργου Γιώργο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, άπαντες αντάλλαξαν εύχες για καλή χρόνια. Ο τυχερός της βραδιάς, που κέρδισε το φλουρί ήταν ο κ. Μιχάλης Σπανουδάκης.

Πηγή: www.dimokratiki.gr


Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί της Ρόδου
IMG_0800


Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016, αφίχθη με πτήση της Aegean Airlines, στο νησί της Ρόδου ο Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, συνοδευόμενος από το Γραμματέα του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και το μέλος κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο.

Την ίδια ημέρα πραγματοποίησε διαδοχικές εθιμοτυπικές επισκέψεις με τις Αρχές του νησιού. Λόγω εμπυρέτου ασθενείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, δεν κατέστη εφικτό να γίνει όπως ήταν προγραμματισμένο, η συνάντηση στο Επισκοπείο Ρόδου.

Ο Δρ. Πλοκαμάκης ακολούθως συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλεως (12:30 μ.μ.), όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρώτο πολίτη του νησιού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρόδος.  Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αυξανόμενη μεταναστευτική ροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, οι προοπτικές αύξησης του ποιοτικού τουρισμού καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων με τους απόδημους Ροδίους της Διασποράς. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον Κυβερνήτη και στα μέλη της συνοδείας του, βιβλία σχετικά με την ιστορία του νησιού και ο Κυβερνήτης ανταπέδωσε με συλλεκτικό πιάτο.

Το μεσημέρι ο Κυβερνήτης συναντήθηκε με το Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. και Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Ρόδου, Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ματζάκο, στο Στρατόπεδο «Κατεχάκη», στη Κοσκινού Ρόδου (13:30 μ.μ.). Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επισκέψεως ο Στρατηγός ενημέρωσε τον Κυβερνήτη για τη σημαντική αποστολή και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο ακριτικό νησί της Ρόδου, ενώ έγινε αναφορά από τον Δρ. Πλοκαμάκη για τις ενέργειες που κάνει η A.H.E.P.A. για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στα μείζονα εθνικά θέματα, σε υψηλούς πολιτικούς κύκλους των Η.Π.Α. Τέλος ο Στρατηγός επέδωσε αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει το έμβλημα της Α.Δ.Τ.Ε. στον Κυβερνήτη και ο Δρ. Πλοκαμάκης ανταπέδωσε με μια γραβάτα με κεντητό το σήμα της Οργάνωσης. Ο εκ των συνοδών του Κυβερνήτου, Γραμματέας του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, προσέφερε στο Στρατηγό αναμνηστικό επιτραπέζιο λαβαράκι, με το σήμα του Τμήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ίδρυση του τοπικού Τμήματος της Ρόδου.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας, παρατέθηκε επίσημο φιλανθρωπικό δείπνο, στο εστιατόριο «Νησί», στο κέντρο της πόλεως της Ρόδου, στο οποίο παρακάθισαν: o Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Διοικητής της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ματζάκος. Προ της ενάρξεως του δείπνου ο Κυβερνήτης της A.H.E.P.A. ΕΛΛΑΣ Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, απευθυνόμενος προς τα νέα μέλη του υπό ίδρυση Τμήματος Ρόδου, στις συζύγους και τους οικείους τους, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην σχεδόν 100ετή ιστορία της οργάνωσης και στις δράσεις της.

Το νέο ιδρυθέν Τμήμα έχει 15 τακτικά μέλη. Πρόεδρος του Τμήματος είναι το παλαιό μέλος της A.H.E.P.A. Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Σίδερης, Θεολόγος – Καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Τα μέλη τα οποία απαρτίζουν το Τμήμα (Chapter) Ρόδου είναι: ο Οικονόμος π. Χρυσόστομος Παπαλέξης, ο αρχιτέκτων και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο αν. διευθυντής της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, ο έμπορος κ. Κωνσταντίνος Χριστουλίδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λ.Τ. Γενναδίου κ Δημήτριος Καβάλλας, ο φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Ιωακείμ, ο Ιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Δρ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Αμπελιώτης, ο μηχανικός της Δ.Ε.Η. Ρόδου κ. Γρηγόριος Παγώνης, ο πολιτικός μηχανικός κ. Εμμανουήλ Καμπαστάνας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης και ο ασφαλιστής κ. Μιχαήλ Σπανουδάκης.

Τέλος ο Κυβερνήτης Δρ. Γεώργιος Πλοκαμάκης επέδωσε στον Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Σίδερη, το σήμα πέτου (pin) και το δίπλωμα του Προέδρου του Τμήματος Ρόδου και του παρέδωσε το λάβαρο, στο οποίο απεικονίζεται το σήμα της A.H.E.P.A. και το περίγραμμα του νησιού.. Το τοπικό Τμήμα της Ρόδου είναι το 33ο Τμήμα (Chapter HJ – 33 Rhodes) της Ελληνικής Περιφέρειας (District 25 – Hellas). Κατόπιν ο Πρόεδρος του Τμήματος π. Ραφαήλ, επέδωσε τα σήματα πέτου (κομβιοδόχης) στα εκλεκτά μέλη της Ροδιακής κοινωνίας, που θα επανδρώσουν το Τμήμα, τους ευχήθηκε δύναμη και τους ζήτησε να εργαστούν όλοι για το καλό του νησιού.

IMG_6844 (1)

IMG_6858

IMG_6896

CSS transforms are not supported in your browser CSS transitions are not supported in your browser Sorry, only modern browsers.